President Donald Trump (t.h.) og Nord-Koreas leder Kim Jong-un da de møttes i Singapore i fjor. Foto: Foto: Evan Vucci /AP /NTB scanpix

– Trump og Kim skal møtes i slutten av februar

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal holde et nytt toppmøte i slutten av februar, opplyser Det hvite hus.

are.foli@ntb.no

– Presidenten ser fram til et nytt møte med formann Kim på et sted som vil bli offentliggjort senere, sa talsperson Sarah Sanders fredag.

les også

Trump om Kim: Vi forelsket oss

Hun uttalte seg i etterkant av et møte mellom Trump og den nordkoreanske utsendingen Kim Yong-chol i Washington. Den tidligere nordkoreanske etterretningssjefen har også hatt samtaler med utenriksminister Mike Pompeo.

les også

Nord-Korea-ekspert: – Trump er blitt rundlurt av Kim Jong-un

Både Trump selv og Pompeo har tidligere sagt at det ligger an til et nytt toppmøte med Kim Jong-un. Det første møtet mellom ham og Trump ble holdt i Singapore i juni i fjor.

USAs president Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Målet med samtalene mellom USA og Nord-Korea er å komme nærmere en avtale om atomnedrustning på den koreanske halvøya.

les også

Ti uforglemmelige Trump-øyeblikk i 2018

Vietnam skal ha sagt seg villig til å være vert for et nytt toppmøte, og kilder sier de praktiske forberedelsene alt er i gang. Både hovedstaden Hanoi og havnebyen Da Nang er nevnt som mulige møtesteder. Thailand skal være et annet mulig vertsland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder