TRAFF HUS:  Flyet av typen Boeing 707 krasjet da det var på vei til å lande i nærheten av den iranske byen Karaj - vest for Teheran.

TRAFF HUS: Flyet av typen Boeing 707 krasjet da det var på vei til å lande i nærheten av den iranske byen Karaj - vest for Teheran. Foto: AFP

Lastefly krasjlandet i bolig

15 personer er bekreftet omkommet.

Et fly av typen Boeing 707 skal ha krasjet inn i et boligkompleks da det var på vei til å lande i nærheten av den iranske byen Karaj - vest for Teheran. 15 personer er bekreftet omkommet, melder AFP.

les også

Så kameratene dø: Den siste flyturen

Pluss content

Landets luftfartorganisasjon sier i en uttalelse at det var i forbindelse med landingen at det gikk galt for flyet.

KLARTE IKKE STANSE: Flyet krasjet i en bolig da det krasjlandet på vei til flyplassen. Foto: AFP

Det skal ha vært dårlig vær i området da ulykken inntraff, skriver AP. En talsmann for iranske luftfartsmyndigheter melder at flyet ikke greide å stanse på rullebanen under landing. Rullebanen var for kort, slik at flyet kolliderte med et boligkompleks ved flyplassen, melder iranske IRIB. Flyet stod umiddelbart i brann etter krasjet.

les også

Taleregistrator fra styrtet fly funnet i Indonesia

Ifølge AP var det et iransk militærfly lastet med kjøtt på vei fra Kirgisistan til Iran. Flyet skulle ha landet på flyplassen Payam, men landet i stedet på Fath-flyplassen. Det er ikke kjent hvorfor flyet skal ha landet på feil flyplass.

Brannbiler og redningspersonell skal være på stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder