Satte sammen 28.000 år gammel penis

Tyske vitenskapsmenn har greid å sette sammen bitene av en rundt 28.000 år gammel trepenis som ble funnet i en hule nær Ulm i Sør-Tyskland.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

GAMMEL PENIS: Petra Kieselbach viser frem penisen som forskerne fant i hulen Hohle-Fels nær Schelklingen i Tyskland. Foto: EPA

Penisetterligningen, som er 20 centimeter lang og 3 centimeter tykk, var brukket i 14 biter da den ble funnet i Hohle Fels-hulen utenfor Ulm. Den siste biten i puslespillet dukket opp under leting i Hohle Fels i fjor, sier professor Nicholas Conard.

- Den er grundig polert, og det er umulig å ta feil av hva den skal forestille, sier Conard til den britiske rikskringkastingen BBCs nettsider. Han tilføyer at den kan være brukt som sexleketøy av mennesker i istidens Europa.

- Men den kan også ha vært brukt som redskap til å hogge i flint, mener Conard. - Enkelte deler av dem har tydelige merker som helt opplagt må stamme fra slik hugging, tilføyer professoren.

Denne typen symbolske framstillinger av det mannlige kjønnsorgan regnes som svært sjeldne. Gjenstander av tilsvarende alder med etterligninger av kvinnelige kjønnsorganer er langt vanligere, opplyser Nicholas Conard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder