Tror bomberne fortsatt er i Storbritannia

(VG Nett) Politiet tror de fire mistenkte etter bombeangrepene i London sist uke fortsatt befinner seg i Storbritannia.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

ØVERSTE BILDE: Bildet viser en person politiet mener forsøkte å sprenge en bombe på en buss i Hackney Road, øst i London.

- Vi er fortsatt spente på observasjoner av de fire personene og det pågår etterforskning i hele London og også i resten av Storbritannia, sier Londons politisjef Ian Blair til Sky News.

- Vi har ingen grunn til å tro at de ikke befinner seg i Storbritannia, sier han.

Bilder fra overvåkningskameraer av de fire etterlyste mennene har dekket forsidene på mange britiske aviser i helgen.

Her er de etterlyste.

Fredag ble to menn arrestert på forskjellige steder sør i London, en av dem skal ha vært mannen som stod bak bomben på bussen ved Stockwell. Men politiet har ikke villet avsløre identiteten på de to mennene.

Lørdag sa politisjefen at de har funnet forbindelser mellom de toangrepene i London. Både på grunn av at de begge gangene rammet T-baner og busser og på grunn av likheter i eksplosivene som ble brukt.

Samtidig med at den sannsynlige sammenhengen mellom terrorbomberne ble avslørt, innrømmet politiet i London i går at de har skutt ned og drept en uskyldig mann.

De to angrepene mot London skal ha blitt planlagt mens terroristene møttes under en raftinghelg i Wales. Politiet gransker nå om representanter for begge terrorangrepene kan ha møttes denne helgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder