USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Kilde: USA vurderer å kutte FN-støtte etter palestinsk medlemskap

USA vurderer å kutte støtten til to FN-organisasjoner og Kjemivåpenkonvensjonen etter at Palestina har blitt medlem av dem, ifølge en amerikansk tjenestemann.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det amerikanske lovverket hindrer USA i å støtte FN-organisasjoner og andre tilknyttet FN som tillater palestinsk medlemskap, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– USA har holdt en konsekvent posisjon som sier at palestinske forsøk på å slutte seg til internasjonale organisasjoner er premature og vil virke mot sin hensikt, sier tjenestemannen ifølge byrået.

les også

Denne mannen kan bli Palestinas neste president

I FN har Palestina status som observatørstat, til tross for at de okkuperte palestinske områdene aldri har utgjort noen fungerende, uavhengig stat.

Observatørstatusen gjør det mulig å søke om medlemskap i FN-organisasjoner. Onsdag opplyste FN at Palestina er blitt medlem av handelsorganisasjonen UNCTAD og UNIDO, som jobber med industriell utvikling.

les også

Vei til landsbyen Beta på Vestbredden ble stengt med kampesteiner

I tillegg har palestinerne sluttet seg til Kjemivåpenkonvensjonen – den internasjonale avtalen om forbud mot utvikling, produksjons og langring av kjemiske våpen. Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) jobber med å sørge for at avtalen overholdes.

Palestina ble i 2011 medlem av UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur. I fjor valgte USA og Israel å trekke seg helt ut av organisasjonen.

les også

Jødiske aktivister demonstrerte mot USAs ambassadeflytting utenfor Trump-hotell

USA flyttet nylig den amerikanske ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, som har vakt kraftige reaksjoner fra palestinere, samt massiv internasjonal kritikk ettersom deler av byen er okkupert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder