UROLIG: Robert F. Kennedy jr. er urolig for at feil mann sitter inne for drapet på faren. Her under et Norges besøk i 2009. Foto: Jon Olav Nesvold

Sønnen til Robert F. Kennedy støtter ny etterforskning av drapet på faren

Sirhan B. Sirhan har sittet 50 år i fengsel for drapet på den avdøde politikeren Robert F. Kennedy. Etter et møte med den angivelige drapsmannen, vil politikerens sønn nå ha en ny etterforskning av drapet på sin far.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Like før jul i fjor møtte sønnen mannen som sitter inne for drapet på Robert F. Kennedy, Sirhan B. Sirhan.

– Jeg dro til fengselet fordi jeg hadde blitt rystet over det jeg hadde sett av bevismaterialet, sier han til Washington Post.

Kennedy skal i samtaler med Sirhan ha blitt enda mer overbevist om at retten dømte feil drapsmann i 1969.

Sirhan, som da var 24 år gammel, ble først dømt til døden. I 1972 ble dommen omgjort til livstid i fengsel. Han innrømmet drapet under rettsaken, men han har også uttalt fra begynnelsen av at han ikke kan huske å ha drept Kennedy.

Det var NRK som omtalte saken først.

Har anket

Det var 5. juni 1968 at Robert F. Kennedy ble skutt og drept på Ambassador Hotel i Los Angeles. Dette var rett etter at han hadde vunnet Demokratenes primærvalg i California og hadde blitt utpekt som favoritt til å bli partiets presidentkandidat samme høst.

POPULÆR: Robert F. Kennedy var en populær politiker som var favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat til valget samme høst som han døde. Her under en samling i Philadelphia to måneder før han ble myrdet. Foto: Warren Winterbottom / TT NYHETSBYRÅN

Robert F. Kennedy ble myrdet fire og et halv år etter at broren John F. Kennedy, USAs daværende president, ble skutt. Sønnen til Robert F. Kennedy var bare 14 år da faren døde.

Sirhan har anket dommen opptil flere ganger, senest i 2016, men ankene har blitt avslått hver gang. Dette til tross for det har blitt fremlagt nye bevis som tilsier at det ble skutt 13 skudd den dagen og Sirhans våpen kun kunne holde åtte kuler.

Arbeidet med å etterforske drapet på nytt ledes av 93-år gamle Paul Schrade, som selv overlevde etter å ha blitt skutt på under skytingen. Han har arbeidet med saken siden 1974.

Han mener Shiran skjøt han og fire andre, men ikke Kennedy.

Flere andre vitner skal ifølge avisen også ha sagt at det ikke kan ha vært Shiran som skjøt den avdøde politikeren, da han ikke var nærme nok.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder