Kongressen «i prinsippet» enig om en budsjettavtale

Republikanerne og demokratene i Kongressen er «i prinsippet enige» om en ny budsjettavtale for grensesikkerhet, ifølge republikanernes forhandlingsleder.

Det opplyser republikanernes forhandler Richard Shelby og demokratenes Nita Lowey mandag kveld lokal tid. Kongressen er avhengig av signaturen til president Donald Trump innen midnatt fredag.

les også

Warren: Trump sitter kanskje i fengsel ved neste valg

– Vi jobber nå med detaljene, sier Lowey.

Budsjettavtalen gjelder grensesikkerhet, men detaljene i avtalen vil ikke bli gjort kjent før tirsdag.

ENIGE: Senatorene Richard Shelby (R, AL) og Patrick Leahy (D, VT) snakker med demokratenes leder for House Appropriations Committee, Nita Lowey (D, NY), 30. januar. Foto: Yuri Gripas / REUTERS

Ifølge Fox News sier Shelby at han «tror og håper» president Trump vil godkjenne avtalen. Lowey vil ikke uttale seg om detaljene, men sier at en endelig avtaletekst kan være klar onsdag.

les også

Trues med ny «shutdown»: – Trump terroriserer oss. Vi lever i frykt

Republikanerne ønsker å unngå en ny politisk «shutdown», og har nøyd seg med en langt lavere sum for finansiering av grensemuren enn det Trump krever. Summen ligger på 1,3 milliarder dollar, ifølge en høytstående kongresskilde. Trump-administrasjonens krav har ligget på 5,7 milliarder dollar.

HÅPER PÅ GODKJENNING: Republikanernes forhandler Richard Shelby håper president Donald Trump vil godta budsjettavtalen de har blitt enige med Demokratene om. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Trump på valgmøte i Texas

Da Kongressen gjorde budsjettenighet kjent, var Trump på vei til El Paso i delstaten Texas for et valgmøte.

– Jeg hadde et valg. Jeg kunne hørt på hva mine rådgivere hadde å si om utviklingen i Kongressen, eller kunne jeg kommet ut til folket i El Paso. Jeg valgte dere, sa Trump.

– Tror du kriminelle migranter viser seg ved grensekontrollpunkter? De kommer seg inn der det ikke er mur eller barriere. Vi trenger muren, og den må bygges, sa han også uten å kommentere detaljene i avtalen ytterligere.

Den forsonende tonen fra talen om rikets tilstand forrige uke var bare et fjernt minne i Texas.

– Demokratene har blitt partiet for sosialisme, åpne grenser, sene aborter og kriminalitet, sa Trump.

Han avviste også nok en gang påstandene om samrøre med Russland i forbindelse med 2016-valget som en «bløff», og hevdet at den virkelig hemmelige avtalen er mellom demokratene og «de falske nyhetene».

Kongressen har frist til midnatt fredag med å få godkjent en budsjettavtale i begge hus og av presidenten, for å unngå nok en produksjonsstopp på offentlige kontorer og virksomheter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder