AKTIVIST: Nbeel Rajab har vært fengslet tidligere. Bildet er fra et demonstrasjonstog i 2012, da Rajab ble fengslet i to år for å ha kritisert myndighetene. Foto: Hasan Jamali / AP

Aktivist i Bahrain tapte anke, dømt for Twitter-meldinger

Høyesterett i Bahrain opprettholder dommen på fem års fengsel for menneskerettsaktivisten Nabeel Rajab, som er dømt for kritiske Twitter-meldinger om regimet.

  • uvakt@ntb.no

Kjennelsen fra øystatens øverste domstol kom mandag og er endelig.

Nabeel Rajab er en framtrendene menneskerettsaktivist og regimekritiker. Han ble i februar dømt til fem års fengsel for å ha kritisert regimet i landet, blant annet for Bahrains støtte til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Han har også anklaget regimet for bruk av tortur i fengsler.

les også

Jamal Khashoggi og andre journalister kåret til «årets person» av Time

Denne dommen kommer i tillegg til en dom på to år som Rajab også soner for «ryktespredning og falsk informasjon» etter TV-intervjuer der han kritiserte Bahrains regjering.

Rajab har flere ganger vært i klammeri med Bahrains myndigheter og har vært fengslet for sitt arbeid for menneskerettighetene.

les også

Våpen strømmer til Midtøsten

Han risikerer også flere rettssaker, blant annet for en artikkel han skrev i New York Times om fengselsforholdene i Bahrain.

Som leder av Bahrain Center for Human Rights fikk Rajab Rafto-prisen i 2013.

FENGSLES: Nabeel Rajab har fått en fengselsdom på fem år. Foto: Hasan Jamali / TT NYHETSBYRÅN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder