NYTT ANGREP: FBI skal ha avslørt et nytt hackerangrep mot det Demokratiske partiet. Foto: Carlos Barria Reuters

FBI etterforsker nytt hackerangrep mot Demokratene

FBI etterforsker et nytt hackerangrep mot Demokratene, der mobiltelefonene til medlemmer av partiledelsen skal ha vært målet.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Datainnbruddet har ikke tidligere vært kjent og kan blåse nytt liv i påstandene om at russiske hackere forsøker å påvirke valget i USA, melder Reuters.

Angrepene skal ha skjedd så sent forrige måned, ifølge nyhetsbyrået.

Kilder opplyser til byrået at målet med dataangrepet mot mobiltelefonene ser ut til å ha vært å hente informasjon om donorer, og ikke å stjele penger. Det er uklart om informasjon har havnet på avveie.

Hillary Clinton: – Det var russerne som hacket demokratenes server

Russiske hackere

I juli ble det demokratiske partiet utsatt for et større hackerangrep. Russiske etterretningstjenester ble tidlig mistenkt for å stå bak. Det opplyste en føderal politimann til New York Times.

Hackerne fikk tilgang til en programvare tilhørende Clinton-kampanjen som brukes til å gjennomføre analyser av velgere. I fem dager hadde hackerne tilgang til programmet, men de skal ikke ha fått tilgang til personnumre eller kredittkortinformasjon.

Også denne gangen mistenker myndighetene at det var russiske hackere som sto bak, sier to kilder til Reuters.

FBI har foreløpig ikke kommentert saken. En representant for Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) sa at ingen i organisasjonen har blitt kontaktet av etterforskere om saken.

Les også: Bakgrunn - Clinton-kampanje utsatt for hackerangrep

Lakk eposter

Det tidligere hackerangrep mot Demokratenes nasjonalkomité (DNC) førte til at interne – og lite flatterende – eposter fra DNC ble lekket. Blant annet ble det kjent at ledende personer i partiet støttet Clinton fremfor Bernie Sanders på et tidspunkt da partiapparatet skulle ha forholdt seg nøytralt.

Avsløringene førte til at komiteens leder, Debbie Wasserman Schultz, trakk seg rett før landsmøtet.

Les også: Slik rammet epost-skandalen Hillary

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder