ARRESTERT: Jeremy Meeks er siktet for gjengkriminalitet og våpenbesittelse, men mest kjent for dette portrettet, tatt av politiet etter pågripelsen 18. juni. Foto:STOCKTON POLICE/Handout,Reuters

Kjekkas-kriminell kan bli modell

Da politiets bilde av Jeremy Meeks ble offentliggjort, ble
det spredt verden rundt, og han fikk kallenavnene «Hot felon» og «Dreamy McMug». Nå kan det bli lukrativt for ham.

Ingrid Hvidsten
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Modellbyrået Blaze modelz i Los Angeles er nemlig, ifølge kjendisnettstedet TMZ, blant dem som har latt seg imponere av 30-åringens utseende.

Byrået skal være klare til å tilby Meeks en kontrakt – og hevder ifølge TMZ at han vil kunne tjene opptil 30.000 dollar i uka, nærmere 200.000 norske kroner, på modelloppdrag for store motehus.

Massiv deling

Meeks ble arrestert av politiet i Stockton i California 18. juni, mistenkt for gjengkriminalitet og våpenbesittelse. Etter pågripelsen publiserte politiet et såkalt «mugshot» av arrestanten på sin Facebook-side.

Bildet spredte seg raskt på sosiale medier, og har fått over 100.000 «likes» på Facebook. Mange av de flere tusen kommentarene bemerker Meeks’ lyseblå øyne og markerte kinnben, og flere mener han er altfor attraktiv til å være kriminell. Kjærlighetserklæringene strømmet også inn til den fengslede 30-åringen.

Fortsatt i varetekt

Ifølge flere amerikanske medier skal flere modellbyråer ha vist interesse for kjekkasen, som blant annet har flere tatoveringer som vitner om gjengtilhørigheten hans.

Den tidligere pornoskuespilleren Gina Rodriguez har tatt på seg å representere Meeks, som ikke akkurat er ukjent med å havne i politiets søkelys - han skal ha blitt arrestert minst fire ganger. Hun sier hun håper å hjelpe Meeks til å endre livsførselen sin gjennom en modellkarriere, skriver The Independent.

Bare i løpet av de første dagene etter at det ble kjent hvem som var agentens siste signering, skal hun imidlertid ha fått flere truende telefoner, inkludert en drapstrussel, angivelig fra gjengmedlemmer, melder TMZ.

Foreløpig må Meeks uansett avvente muligheten til å stille opp på fotoshoot i anet enn overall – han sitter i varetekt i San Joaquin County Jail, siktet for 11 lovbrudd. Kausjonen er satt til 1,1 millioner dollar, nærmere 7 millioner norske kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder