Hollande: – Kampen vil bli nådeløs

Frankrikes president François Hollande gjorde det klart at kampen mot terrorister vil bli nådeløs da han besøkte ett av åstedene for terroren i Paris.

Artikkelen er over fire år gammel

Hollande dro natt til lørdag til området rundt konsertsalen Bataclan, hvor minst 100 ble drept. Med seg hadde han innenriksminister Bernard Cazeneuve, justisminister Christiane Taubira og statsminister Manuel Valls.

Bakgrunn: Terrorangrepet i Paris – dette har skjedd

Like etter klokken 22 fredag kveld ble det kjent at minst 26 mennesker er drept i et terrorangrep i den franske hovedstaden. Det siste tallet er at minst 120 mennesker er døde. I tillegg er det et stort antall alvorlig skadde. Det er ventet at dødstallene vil stige.

– Vi ønsket å være her blant folkene som så disse forferdelige tingene for å si at vi kommer til å kjempe, og den kampen kommer til å bli nådeløs, sa Hollande.

Han bekreftet at antatte gjerningspersoner ble drept i konsertsalen Bataclan. En kilde på innsiden av terroretterforskningen i Paris sier åtte angripere er døde.

Få siste nytt i VG Direkte

– Når terrorister er i stand til å gjøre slike grusomheter bør de vite at de vil bli møtt med et Frankrike som er bestemt, et Frankrike som er samlet, et Frankrike som står sammen, et Frankrike som ikke lar seg skremme, selv om vi i dag er uendelig beveget av denne tragedien, sa Hollande utenfor konsertlokalet.

Presidenten uttrykte også sin «støtte og medlidenhet» med familiene som er berørt av terroren.

Overlevende forteller: – Det var et blodbad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder