Klappjakt etter gjerningsmannen bak familiemassakre i Ohio

Dramatiske nødanrop

Har utlovet dusør

Politiet jakter uten spor etter gjerningspersonen bak den grusomme familiemassakren i Ohio fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror min svoger er død, sier den tydelige opprørte kvinnen til personen som tar imot den første nødsamtalen, ifølge lokalavisen Chillicothe Gazette.

Samtalen ble starten på avdekkingen av den forferdelige familietragedien som fremdeles utspinner seg i det landlige Pike County i Ohio. Gjennom fredagen ble det klart at hele åtte personer fra samme familie var blitt drept i det politiet betegner som «henrettelseslignende drap». Alle ofrene er skutt i hodet.

Sent lørdag kveld friga politiet i Ohio navn og alder på de drepte familiemedlemmene, og det er tre kvinner i alderen 19 til 39 år, og fem gutter og menn i alderen 17 til 44 år.

Dramatiske nødsamtaler

Lokalavisen Chillicothe Gazette har gjengitt deler av nødsamtalen. Der kommer det frem at kvinnen som ringte inn den første nødsamtalen hadde like før anropet kjørt til boligen. Hun ante lite om hvilke forferdelige scener som skulle møte henne på innsiden av døren.

– Det er blod overalt i huset, sier kvinnen, og navngir deretter to menn som ligger skutt og drept i boligen.

Alt tilgjengelig politi rykket raskt ut til åstedet, og det gikk ikke lang tid før de fant flere drepte familiemedlemmer på ytterligere to adresser. Alle skutt i hodet, de fleste mens de lå i sine senger og sov. En av de drepte, en ung mor, var skutt i sengen sin med sin fire dager gamle baby ved sin side, opplyste regjeringsadvokat Mike Dewine under en pressekonferanse som ble holdt fredag kveld.

JAKTER: Politiet vet fremdeles ikke hvem som står bak familiemassakren i Ohio fredag. Foto: John Minchillo Ap

Få timer senere ringes det inn nok en nødtelefon, denne gangen fra en annen adresse.

– Jeg trenger at en politibetjent kommer til adressen. Det er alt det der som er på nyhetene. Jeg har nettopp funnet min fetter med ett skuddsår. Jeg gikk bare inn for å sjekke om han var i god behold, sier den mannlige innringeren.

Han blir deretter spurt om mannen er i live, og han svarer bare «Nei. Nei.»

Politimester i Ohio opplyste på en pressekonferanse at de stod overfor fire grusomme åsteder, og de har det siste døgnet hatt inne over 30 personer i avhør i forbindelse med familiemassakren, ifølge WLWT.

Utlover dusør for informasjon

Politiet er likevel rådville i jakten på hvem som står bak de grufulle drapene, og de har i ett døgn brukt alle tilgjengelige ressurser for å fakke personen eller personene. Det har så langt vært resultatløst.

– Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase, og vi har ikke pågrepet noen, opplyses det i en pressemelding fra regjeringadvokaten Dewines kontor sendt lørdag.

De har tidligere betegnet gjerningspersonen eller -personene som bevæpnede og svært farlig, og har spesielt bedt medlemmer av den rammede familien om å være ytterst forsiktige.

Lørdag kveld opplyste regjeringsadvokaten at en lokal forretningsmann ved navn Jeff Ruby har utlovet 25.000 dollar (omtrent 200.000 kroner) for informasjon som fører til pågripelse av gjerningspersonen eller -personene bak massakren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder