TOUCH DOWN: Flyet landet i Auckland onsdag etter å ha gjennomført reisen fra Dubai.
TOUCH DOWN: Flyet landet i Auckland onsdag etter å ha gjennomført reisen fra Dubai. Foto: AFP PHOTO / EMIRATES / OLLIE DALE ,

Første landing på verdens lengste flyrute

UTENRIKS

Småpene 14.200 kilometer er distansen Emirates' rutefly
fra Dubai til Auckland i New Zealand fløy denne uken.

Publisert: Oppdatert: 05.03.16 09:51

Ingen andre flyruter kan skilte med flere tilbakelagte kilometer når man endelig setter hjulene på bakken på destinasjonsflyplassen.

Egentlig trodde man at reisen skulle bli den lengste i tid også. 17 timer og 15 minutter var planen at det skulle ta, men «dessverre» for passasjerene kom de frem før oppsatt tid. De brukte nemlig bare 16 timer og 24 minutter, melder en rekke internasjonale medier. Dermed kan ingen om bord skryte på seg den rekorden.

Australske Qantas Airways sin rute mellom Sydney og Dallas forblir fremdeles den som tar lengst tid, med sine 16 timer og 55 minutter. Distansen den tilbakelegger er «bare» 13.800 kilometer.

Enda lengre

Heller ikke på returflighten fra Auckland til Dubai kom Emirates over den magiske grensen på 17 timer.

Nestenulykke: Fem meter unna dronekrasj

Rekorden for ruten som tar lengst tid, kan likevel bli slått om ikke altfor lenge, for både Qatar Airways og Singapore Airlines melder seg på i kampen om laaaaaange ruter. Førstnevnte fra Doha i Qatar til henholdsvis Santiago i Chile og Auckland i New Zealand. Sistnevnte vil gjenoppta sin rute fra Singapore til New Jersey, en tur på 15.300 kilometer, som tar helt greie 19 timer. Oppstarten er planlagt i 2018.

Neppe noe særlig for dem som måtte synes det er langt nok å fly fra kalde Norge til sydenferien i Middelhavet.

Kuttet tre timer

Når man først skal fly verdens lengste direkterute gjør man det selvsagt med verdens største passasjerfly, Airbus A380. Disse flyene kan ha opp til 853 passasjerer.

Les også: Arrangerte konsert i lufta

Det vil si, jomfruturen for ruten mellom Dubai og Auckland ble flydd med A380, mens det videre vil være en Boeing 777-200LR som kommer til å bli brukt. Emirates har satt opp daglige flyvninger mellom de to byene.

Tidligere har det Dubai-baserte selskapet flydd til og fra Auckland via Australia. Da har reisetiden totalt vært tre timer lengre, men samtidig har passasjerene selvsagt fått litt bedre muligheter til å strekke på beina underveis.

Her kan du lese mer om