GIGANT: Den 34 kilo tunge perlen som skal være funnet på Filippinene er trolig verdens største. Foto: TURISTKONTORET I PUERTO PRINCESA

Fisker fant gigantisk perle - gjemte den under sengen i ti år

Tror du fiskeren kom i perle-humør da han fikk vite hva den 34 kilo tunge kolossen er verdt?

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Perlen som nå har dukket opp på Filippinene kan være den største som noensinne er funnet, og er fem ganger større enn den tidligere rekorden, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Mannen som fant den gigantiske perlen på hele 34 kilo for ti år siden, er en anonym, lokal fisker på øya Palawan.

Hadde det ikke vært for at hjemmet hans ble skadet i en brann tidligere i år, slik at han var nødt til å flytte, kan det hende at den enorme perlen hadde forblitt ukjent i mange år til.

Han skal ifølge avisen ikke ha hatt noen anelse om at perlen, som han gjemte under sengen som en lykkeamulett i hele ti år, har ifølge den britiske avisen en verdi på rundt 100 millioner dollar, cirka 880 millioner norske kroner.

– Fiskeren satte fast ankeret under et uvær, og han merket at det satt fast i et skjell og svømte ned og hentet både ankeret og skjellet med seg opp. Dette var for ti år siden, og han beholdt det hjemme. Han visste ikke hvor mye den var verdt, sier Aileen Cynthia Amurao på det lokale turistkontoret til Daily Mail.

Nå skal eksperter vurdere perlen, og stadfeste at den er ekte.

– Men vi tror at Puerto Princesca sannsynligvis vil få en ny prestisjetung tittel og få rekorden for å ha verdens største naturlige kjempeperle fra en kjempemusling. Vi vil beholde den her på Filippinene og jeg håper den vil tiltrekke seg flere turister til byen, sier hun til avisen.

Perlen står nå til offentlig utstilling, ifølge den filippinske TV-kanalen ABS-CBN News.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder