Norsk familie i skuddramaet i München

– Gjerningsmannen løp etter de som flyktet og forsøkte å skyte dem.

 • Brage Steinson Wiik-Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Jane Nilsen og ektemannen Christian Nilsen var farlig nær da skytingen begynte. De kan fortelle at skytingen skjedde på en MC Donalds like ved kjøpesenteret Galleria i München, og ikke inne på selve senteret.

– Vi hadde vært på kjøpesenteret og ventet på bussen for å dra tilbake til campingplassen der vi bor. Plutselig hørte vi at folk begynte å hyle og skrike på Mc Donalds like ved siden av oss, sier Jane Nilsen til VG.

Jane tok med barna deres og begynte å løpe i sikkerhet, mens ektemannen så hva som skjedde.

– Folk løp som gale ut fra Mc Donalds. En hel haug med mennesker. Så kom det en gjerningsmann ut, han tok opp en pistol og begynte å skyte mot menneskene som løp vekk i frykt. Heldigvis løp han motsatt vei fra der vi stod, sier Christian Nilsen til VG.

Søkte tilflukt i en bygning

Familien hastet vekk fra området og gjemte seg så godt de kunne frem til de følte at det verste var over. Kort tid senere hørte de nye skudd og flere løp nedover gaten.

– Vi kom oss inn i en bygning, jeg tror det var et hotell. Vi ventet der til det var over.

Christian Nilsen sier til VG at han ikke fikk sett ansiktet på personen godt, fordi det var vanskelig å forstå hvem skytteren var før han begynt og skyte.

– Han hadde i alle fall mørkebrunt hår, dongeribukser, og en stripete t-skjorte. Jeg vil tro han var i slutten av 20-årene eller i begynnelsen av 30-årene.

En annen norsk person VG har vært i kontakt med, Kristian Tutvedt, forteller at han og kjæresten sitter på en restaurant i sentrum av München. Før skytingen begynte satt det omtrent ti personer på stedet, men etter at politiet har kommet med ønske om at folk holder seg vekk fra gatene har restauranten blitt fylt opp med ytterligere 60-70 personer.

– Eieren av restauranten vil ikke at noen skal gå før politiet bekfrefter at gjerningspersonene er tatt. Vi får oversatt ting som blir skrevet av tyskerne på nabobordet. Noen gråter rundt på bordene, men de fleste holder seg rolig, sier Tutvedt på telefon til VG.

– Folk var helt ville

Randi Nesbak og familien bor på et hotell omtrent fem minutters gange fra stedet der skytingen skjedde. Hun sier til VG at det er helt kaos i området.

– Vi har sett masse politibiler og folk har løpt og skreket i gatene. Vi gikk inn på en restaurant for å spise. Der kom folk løpende inn med barnevogner og alt. Noen la seg ned på gulvet og var helt ville, sier Nesbak til VG.

Hun forteller at taxier har sluttet å gå og at alt blir stengt ned.

Flere artikler

 1. Pluss content

  München-gjerningsmannen skal ha ropt «jeg er tysk!»

 2. Politiet: 18-åring drepte ni i München – Tok så sitt eget liv

 3. Petter (23): – Jeg så folk bli slukt under lastebilen som raste inn i folkemengden

 4. Video skal vise gjerningsmann rope: «Jeg ble mobbet i syv år»

 5. Én drept i gisseldrama i South Carolina

 6. Øyenvitne til skytemassakren i Las Vegas: – Det var som en krigsscene

Fra andre aviser

 1. Norsk familie i skuddramaet i München

  Fædrelandsvennen
 2. Blodbad i München - flere døde og såret

  Bergens Tidende
 3. Politiet i München: Gjerningsmannen er en 18 år gammel tysk-iraner. Han har tatt sitt eget liv.

  Aftenposten
 4. Minst ni døde etter skyting i München

  Fædrelandsvennen
 5. - Låser ansatte og kunder inne

  Bergens Tidende
 6. Seattle: Fem drept i skyting i sminkebutikk

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder