Selskapet som er Washingtons svar på Oscarutdelingen: Obamas siste kjendisfest

Den årlige «White House Correspondents' dinner» er Washingtons svar på Oscar-utdelingen hva høy kjendisfaktor angår. Lørdag var president Barack Obama æresgjest for siste gang – og han lot ikke anledningen går fra seg.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

– Neste år er det en annen som står her jeg står nå – og det er lov å gjette hvem hun er, sa Obama med et glimt i øyet.

Men Hillary Clinton fikk sitt pass påskrevet hun også da presidenten, til munterhet for de mange kjendisene i bankettsalen, sammenlignet Clintons forsøk på å appellere til de unge med en eldre slektnings famlende forsøk på å bruke Facebook.

Men den som virkelig fikk gjennomgå var selvfølgelig Donald Trump. Presidenten beklaget at Trump ikke dukket opp på middagen «fordi vi hadde det så moro sist».

MED BIKKJA PÅ FEST: Skuespillerne Tom Hiddleston og Carrie Fisher kom med hennes hund Gary til festen i Det Hvite Hus. Foto: Andrew Biraj Afp

Husker du? Full krangel om Obama-festen i Norge

– Er denne middagen rett og slett for «harry» for Trump, Hva i all verden kan være bedre enn å være her? Kanskje er han hjemme og spiser en «Trump steak», eller kanskje han bruker tiden på å skjelle ut Angela Merkel på Twitter.

EN AV MANGE: Helen Mirren var en av mange Hollywood-kjendiser på festen lørdag. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Om ikke Donald Trump valgte å sole seg i glansen av presidentens kjendisfest, var det mange andre kjente ansikter som på vei inn til Michelle og Barack Obama, stilte velvillig opp for fotografene.

– Men i motsetning til dere, fortsatte presidenten med klar adresse til journalistene rundt bordene, vil jeg ikke bruke for mye tid på «the Donald». Jeg vil virkelig prøve å begrense meg. For vi kan vel alle egentlig være enige om at han fra begynnelsen av har fått oppmerksomhet som står i stil med seriøsiteten i hans kandidatur.

Se stjernene på Obama-fest

Men i rettferdighetens navn, lot ikke Obama anledningen går fra seg til å slenge med leppen i forhold til Bernie Sanders, som faktisk var til stede. Han ble til stor munterhet introdusert av Obama som «det demokratiske partiets nye, skinnende stjerne».

– Bernie, du ser virkelig ut som en million dollar, eller snarere som 37.000 donasjoner på 20 dollar hver seg, fleipet presidenten som nok en gang viste at han også er i besittelse av en smule selvironi

– For åtte år siden var jeg en ung mann, full av idealisme. Men så på meg nå, her jeg står og teller ned dager til min egen bortgang, fortsatte Obama.

VEL BLÅST: Barak Obama får et kyss av sin kone Michelle etter at han har holdt sin siste tale for korrespondentene i Det Hvite Hus. Presidenten avsluttet opptredenen med ordene «Obama over og ut». Foto: Nicholas Kamm Afp

Les også

Mer om

  1. Barack Obama
  2. Bernie Sanders
  3. Demokratene, USA
  4. Hillary Clinton

Flere artikler

  1. Obama støtter Clinton: – Det har aldri før vært noen så godt kvalifisert

  2. Trump buet ut på veldedighetsmiddag

  3. The Boss med krass kritikk av Donald Trump

  4. Obama: – Trump tilbyr bare slagord og frykt

  5. Trumps eks-butler drapstruet Obama

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder