Brann gjorde vin til vodka

Skogbranner i California førte til at druene ble ubrukelige til vinproduksjon. Nå har de blitt til vodka – og overskuddet går til brannredning.

  • Kristian Havnes Klemetzen
Publisert:

– Den smaker nesten som at noen griller i nærheten, at det blir brukt kull, sier bartender Michael Kudra i San Francisco – som ofret seg og var vodkatester for nyhetsbyrået Reuters.

Flere artikler

  1. Pluss content

    172 sekserviner du må teste: Den nye verden

  2. Flere enn 30.000 evakuert fra gressbranner

  3. Klimamøte i kjølvannet av ekstremvær og energikrise

  4. Klimakrisen tvinger mennesker på flukt: – Slutt på å behandle naturen som et toalett

  5. Advarer mot falsk brennevin: – Samme risiko som å kjøpe den i en mørk bakgate

Fra andre aviser

  1. Sonya har tre jobber, men ikke råd til et ordentlig hjem

    Bergens Tidende
  2. Skogbrannene setter USAs kriseberedskap på prøve. For familien Erickson blir utfallet en ny katastrofe.

    Aftenposten
  3. Titusener evakuert fra branner i USA – mange hundre hjem har brent

    Aftenposten
  4. Flere vil ha engelsk musserende vin

    Aftenposten
  5. Foreld­rene er avholds­folk. Selv produ­serer hun vin i verdens­klasse i Burgund.

    Bergens Tidende
  6. Ansatte i kraftproduksjon tjener mer enn i finans

    Aftenposten