- Bush er som en guttunge på klassetur

(VG Nett) Amerikansk presse har gått altfor langt i å fremstille Bush som et modig og kompetent statsoverhode, hevder skaperen av TV-serien «Presidenten».

I forbindelse med en dokumentar på NBC om en dag i Bushs liv, gjorde presidentens stab sitt for at han skulle fremstå som en viktig statsleder:

- Det hvite hus fylte opp presidentens timeplan for å gi inntrykk av at han er mye mer opptatt enn det han i virkeligheten er, påstår Sorkin, som er overrasket over at NBC lot dette skje.

Selvbedrag

- TV-programmet var som et Valentin-kort til Bush. Det kan være at vi amerikanere trenger dette selvbedraget nå, men sannheten er at vi rett og slett later som om Bush viste stort mot ved å kaste den første ballen ved innledningen til baseball-sesongen, eller at han satt terroristene skikkelig på plass ved å dra til Salt Lake City og stå på første rad under åpningsseremonien.

- Pressen vifter med heiaduskene og resten av befolkningen er høflige, sier en opprørt Sorkin til The New Yorker.

Tullet under begravelsen

Demokraten Sorkins holdning til USAs president er ikke blitt bedre etter at han har lest en bok om valgkampen, som inkluderer en beskrivelse av Bush som «lager morsomme ansiktsuttrykk» til journalister under en begravelse:

- Han minner deg om en skoleelev på museumsbesøk med klassen, mener Sorkin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder