Hotellbrann i London er under kontroll

LONDON (VG) Rundt 120 brannmenn kjempet mot flammer på taket av et luksushotell i Knightsbridge i London, men ingen skal ha blitt skadet og brannen er onsdag kveld under kontroll.

Artikkelen er over ett år gammel

Dette melder brannvesenet London på Twitter. 36 hotellgjester og 250 ansatte ble evakuert i forbindelse med brannen som ble meldt klokken 1655 norsk tid.

Da veltet tykke, sorte skyer velter ut fra hotellet Mandarin Oriental som ligger i Knightsbridge, et av Londons fineste områder, ikke langt unna Hyde Park.

Ifølge brannvesenet var om lag 120 brannfolk og 20 brannbiler på stedet for å prøve å slukke brannen i det 12 etasjer høye hotellet som ligger i en edvardiansk bygning fra begynnelsen av 1900-tallet.

– Brannmennene jobber ekstremt hardt for å få brannen under kontroll. Vi blir sannsynligvis på stedet resten av kvelden, sa stasjonssjef Pam Oparaocha fra brannvesenet i London på Twitter tidligere onsdag kveld.

Ansatte og gjester ble raskt evakuert og bedt om å gå til Hyde Park like ved der de fikk utdelt vannflasker.

– Brannalarmen gikk og alle ble bedt om å gå ut, forteller en av de ansatte til Sky News.

– Alle har det bra, men vi vet ennå ikke hvordan brannen startet, sier han.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, melder Sky News.

Nyoppusset

Mandarin Oriental er et femstjerners luksushotell i hjertet av London, med en over 100 år lang historie.

Det er ikke første gang det brenner i dette hotellet. I en brann i 1899 ble de tre øverste etasjene og deler av taket ble totalskadd, skriver The Sun.

Her skifter brannmenne til sikre drakter. Foto: Nora Thorp Bjørnstad

Ifølge Daily Mail koster det omtrent 600 pund å sove der en natt - 6500 norske kroner. Hotellet har nylig gjennomført den mest omfattende renoveringen av rommene hittil, og åpnet på nytt for en knapp uke siden - den 29. mai.

Ifølge the Sun er hotellet nylig pusset opp for nesten to milliarder norske kroner

Hotellet huser også flere luksusrestauranter.

Et eldre ektepar fra Kina oppdager til sin forskrekkelse at der et deres hotell som brenner. Foto: Nora Thorp Bjørnstad

VG er på stedet og her treffer vi et eldre ektepar fra Kina, som forskrekket oppdager at hotellet de bor på står i brann.

– Vi ante det ikke, det var taxisjåføren som sa det til oss før han slapp oss av, sier mannen, som ikke ønsker å bli navngitt.

Nå venter ekteparet på å få slippe innenfor politisperringene , slik at de forhåpentligvis kan få hjelp fra hotelledelsen til hva de nå skal gjøre videre.

Robbie Williams

Daily Mail skriver at sangeren Robbie Williams skal ha blitt filmet av andre hotellgjester mens han tok seg ut via branntrappene. Videoen av 44-åringen skal ha blitt lagt ut på Instagram.

Den engelske kongefamilien arrangerte en mottakelse på hotellet for kongelige gjester, både engelske og utenlandske kvelden før prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011, skriver BBC.

Se de ankommer mottakelsen her.

Flere linjer på metroen i London skal være stengt.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 1655 norsk tid. Det er også sendt ambulanser til hotellet.

Foto: Nora Thorp Bjørnstad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder