SPERRET AV: Ifølge CNN var 18 ambulanser og over 100 brannbetjenter på plass utenfor supermarkedet i Silverlake-området.
SPERRET AV: Ifølge CNN var 18 ambulanser og over 100 brannbetjenter på plass utenfor supermarkedet i Silverlake-området. Foto: ROBYN BECK / AFP

Mann pågrepet etter væpnet gisselsituasjon på et supermarked i Los Angeles

UTENRIKS

En væpnet mistenkt barrikaderte seg i et supermarked i Los Angeles og holdt gisler. Én kvinne er drept.

Publisert: Oppdatert: 22.07.18 07:02

Mannen, som ifølge CNN er 28 år gammel, skal først ha skutt sin bestemor og en yngre kvinne før gisselsituasjonen.

Ifølge CNN var det natt til søndag stort politioppbud ved det som viste seg å være en gisselsituasjon utenfor supermarkedet Trader Joe's i Hollywood.

I 04-tiden melder AP at ordføreren i Los Angeles på en pressekonferanse oppgir at én kvinne ble skutt og drept inne i supermarkedet. Hun ble erklært død på stedet.

Politiet skriver på Twitter at hun «ble truffet av skudd», men de oppgir ikke hvem som skjøt. De opplyser også at mistenkte overga seg til politiet utenfor butikken og selv satte på seg håndjern.

Til CNN opplyser politimester Michel Moore at bestemoren har gjennomgått en rekke operasjoner etter at hun ble skutt sju ganger. AP melder at hun er kritisk skadd.

Var på flukt

Den mistenkte var på flukt fra politiet etter en skyteepisode da han krasjet bilen utenfor Trader Joe’s og løp inn i butikken på Hyperion Avenue. Kunder ble sett løpende ut. Lenge befant det seg flere igjen inne i butikken, men det var uklart hvorvidt mannen holdt dem som gisler. Ifølge CNN var det rundt 40 mennesker inne i butikken da den væpnede mannen løp inn.

1 av 7Damian Dovarganes / TT NYHETSBYRÅN

I løpet av de tre timene situasjonen pågikk, kom flere ut fra butikken med armene i været. Noen ansatte klatret også ut et vindu på baksiden via en stige.

Politiet kommuniserte med den mistenkte for få løst situasjonen på en fredelig måte, og klokken 03.39 kom meldingen om at de hadde pågrepet ham uten ytteligere hendelser.

Politiet i Los Angeles meldte på Twitter at de hadde en aktiv situasjon med en mistenkt barrikadert inne i butikken i Silverlake. De ba folk holde seg unna området. Klokken 02.23 meldte de også at en politibetjent var involvert i skyting, og 02.38 opplyste de at et SWAT-team også var på plass.

AP skriver at vitner hevder å ha hørt skudd avfyrt utenfor butikken. 02.21 tvitret også president Donald Trump om situasjonen.

Var mistenkt i skyteepisode

Ifølge CNN startet hendelsen på supermarkedet rundt 15.30 lokal tid - 00.20 norsk tid. Skyteepisoden han er mistenkt for fant ifølge politiet sted to timer tidligere i Newton.

AP siterer politikilder på at mannen som er mistenkt skal ha skutt sin bestemor og kjæreste sør i Los Angeles før han avfyrte skudd mot en betjent som fulgte etter ham. Senere ble dette endret til «bestemoren og en yngre kvinne».

LAPD skriver på Twitter at de lokaliserte den mistenkte ved hjelp av sporingssystemet LoJack, og at det var da biljakten startet.

Ifølge talsperson Mike Lopez skal politiet ha forsøkt å få den mistenkte til å stanse, men det endte med biljakt og at mistenkte løp inn på Trader Joe’s etter å ha krasjet bestemorens bil på utsiden. Den mistenkte skal ha avfyrt flere runder mot politiet, men ingen skal ha blitt truffet. Minst én betjent skal ha skutt tilbake.

Talsperson for brannvesenet i Los Angeles, Margaret Stewart, opplyser til CNN at en 20-årig kvinne er fraktet til sykehus med lettere skader. Hun skal ha blitt hentet ut fra en bil, og ikke fra butikken.

Ifølge CNN var den skadede kvinnen det yngre skyteofferet mistenkte hadde tatt med i bestemorens Toyota Camry.

Saken oppdateres.

Her kan du lese mer om