Israel: Angriper iranske mål i Syria

Den israelske hæren opplyser at de utfører luftangrep mot iranske mål i Syria natt til mandag.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kort tid etter meldinger om angrep mot mål sør for den syriske hovedstaden Damaskus, bekrefter israelsk militære i en uttalelse at det utfører angrep mot mål i Syria.

Israels militære hevder landets luftforsvarssystemer stanset en rakett avfyrt fra Syria i helgen. Uttalelsen kom etter at Syria anklaget Israel for å utføre luftangrep mot mål sør i landet.

Ifølge meldingen retter Israel angrepene mot den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke i Syria, og de advarer samtidig syrisk militære mot å forsøke å skade israelsk territorium eller israelske styrker.

Ifølge Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) på Twitter svarer Syria på bombingen rundt Damaskus med å forsøke å stanse rakettene med sine luftforsvarssystemer.

Urolig

Luftangrepet kommer i kjølvannet av uroligheter på dagtid søndag. SOHR meldte søndag om en kraftig eksplosjon etterfulgt av skyting nær den militære etterretningstjenestens kontorer sør i Damaskus, og tidligere søndag ble tre mennesker drept og ni såret da en bombe eksploderte i en buss i sentrum av byen Afrin nord i landet.

Søndag meldte statlige syriske medier også at landets rakettforsvar stanset seks israelske missiler nær byens internasjonale flyplass. Israel kommenterte da ikke opplysningene, utover at deres rakettforsvar stanset én rakett som ble skutt fra Syria mot de israelskokkuperte Golanhøydene.

Senere på kvelden kom meldingene om luftangrepene mot mål rundt Damaskus, og så den uvanlige, offentlige bekreftelsen fra israelsk hold.

Svarer

Israel har uttalt at det vil gjøre det som må til for å hindre erkefienden Iran fra å etablere seg i og å angripe landet militært fra nabolandet Syria.

Det er blitt utført hundrevis av luftangrep der mot det som oppgis å være iranske militære mål på syrisk jord, men det er sjelden Israel offentlig bekrefter at det står bak slike angrep.

Den paramilitære Quds-styrken håndterer iranske utenlandsoperasjoner. Styrken antas å ha stor innflytelse over den libanesiske Hizbollah-militsen og å ha bidratt med solid militær støtte til Assad-regimet i Syria og sjiamilitser i Irak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder