Barack og Michelle Obama var selv på plass da portrettene ble avduket på The Smithsonian National Portrait Gallery.
Barack og Michelle Obama var selv på plass da portrettene ble avduket på The Smithsonian National Portrait Gallery. Foto: AFP

Her er de offisielle portrettene av Michelle og Barack Obama

UTENRIKS

«Fantastiske», «forferdelige» eller «en vits»? I sosiale medier er det mildt sagt blandede reaksjoner etter at portrettene ble avduket.

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 04:57

Det er de amerikanske kunstnerne Kehinde Wiley og Amy Sherald som står bak portrettene av henholdsvis Barack og Michelle Obama. De er med det de første svarte kunstnerne som har laget de offisielle portrettene av en tidligere president og førstedame.

Allerede har portrettene, som skal henge i The Smithsonian National Portrait Gallery i Washington D.C., fått enorm oppmerksomhet i sosiale medier.

Noen mener portrettene er fantastiske, andre mener de er forferdelige. På Twitter har flere tatt i bruk emneknaggen #NotMyPortait. Det er spesielt portrettet av Michelle Obama får gjennomgå. Den vanligste kritikken? Det ligner ikke på den tidligere førstedamen.

Hva syns du? Del din mening i kommentarfeltet under!

Her er noen av reaksjonene:

I feel like neither portrait does either Barack or Michelle justice. Barack's backdrop seems too distracting, and M… https://t.co/1hcUQh4lxt
So at least President Obama's portrait looks like him.It must be humiliating that Barack Obama actually got a good looking portrait and Michelle Obama got... someone ske… https://t.co/fn0weu1oLz

Hovedpersonene selv var tilsynelatende svært fornøyde. Tidligere president Barack Obama takket kunstneren, og viste til at de har flere ting til felles.

– Begge har hatt en amerikansk mor som har oppdratt oss, en afrikansk far som var fraværende i livene våre og en søken etter hvor vi egentlig passet inn.

Michelle Obama kaller det hele for «overveldende», og håper at portrettet vil inspirere unge jenter som besøker galleriet.

– Som ung jente ville jeg ikke i mine villeste drømmer ha sett for meg et slikt øyeblikk. Ingen i min familie har noen gang blitt portrettert, skriver hun på Instagram.

Det tidligere presidentparet får også støtte av flere i sosiale medier:

(I love the Obama portraits, they are lovely and provocative)

Her kan du lese mer om