FYR: Maskerte ungdommer tente på rundt 80 biler i tre forskjellige områder i Göteborg. Nå vil politiet DNA-teste flere i jakten på gjerningspersonene. Foto: Joachim Nywall/ TT NYHETSBYRÅN

DNA-spor skal avsløre brannstiftere i Sverige

Politiet vil DNA-teste over 30 unge menn i jakten på de som står bak de voldsomme bilbrannene i Göteborg i august.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 13. august ble Göteborg rystet av en rekke påsatte bilbranner. Biler parkert tre forskjellige steder ble påtent og vandalisert, og politiet har uttalt at de mistenker koordinerte angrep.

I ettertid har politiet sikret blodspor i områdene rundt bilene, blant annet på en knust vindusrute og på flere ubrukte molotovcocktails funnet i ettertid.

Löfven om brannene: Hva faen holder dere på med?

les også

Bilbrannene i Sverige: Denne feilen kan avsløre gjerningspersonene

Det er disse blodsporene som nå skal benyttes i jakten på gjerningsmennene, skriver Aftonbladet. Etterforskningen har resultert i en liste på rundt 30 unge menn, og svensk politi har besluttet at disse skal DNA-testes.

– Vi har gjennomført en profilering som har resultert i rundt 30 navn. De er personer som er interessante for etterforskningen, men de er ikke mistenkte, sier politiadvokat Mats Ihlbom til Aftonbladet.

Flere teorier

Rundt 80 biler ble påtent, de aller fleste i Frölunda-området. Ifølge svensk politi ble handlingene begått av mellom 8 og 12 personer, de fleste maskerte. En av disse er arrestert og siktet for mordbrann. Ytterligere to har status som mistenkt.

les også

Tre personer mistenkt for bilbrannene i Sverige – alle er tidligere dømt

Det er fortsatt ukjent hva motivet for angrepene er, men Ihlbom bekrefter flere teorier.

– Det er alt fra avansert jævelskap til noen form for distraksjon fra politiets arbeid mot narkotikahandel, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder