SKUTT OG DREPT: Svensk politi brukte 25 skudd mot psykisk utviklingshemmede Eric Torell (20). Tre traff, og to av disse traff i ryggen, ifølge familiens advokat. Foto: PRIVAT

Advokat: Bekrefter at politiet skjøt Eric Torell i ryggen

Tre svenske politibetjenter løsnet i alt 25 skudd mot den uskyldige tyveåringen, som hadde Downs syndrom. Det dødelige skuddet traff i ryggen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dette skriver den svenske avisen Expressen fredag. Opplysningene bekreftes av advokat Thomas Nilsson, som bistår familien til avdøde Eric Torell.

les også

Denne lekepistolen kostet trolig Eric Torell (20) livet

– Nødverge

Politiet har hevdet at de skjøt 20-åringen i nødverge.

Eric Torell hadde natten før drapet rømt hjemmefra utstyrt med et leketøysvåpen.

Det tragiske og rystende drapet skjedde natt til 2. august i år, i en bakgård i Vasastan i Stockholm. Tre politibetjenter løsnet skudd mot ham da de skulle pågripe ham. To av betjentene skal ha vært nyutdannet.

Ifølge obduksjonen skal tre av de 25 skuddene ha truffet, ett skal ha truffet i magen, og to i ryggen. Ett av skuddene i ryggen vurderes som umiddelbart dødelig.

ÅSTEDET: I denne bakgården skjedde det uforståelige drapet på 20-åringen Eric Torell 2. august. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT News Agency

les også

Aftonbladet: Politiet jaktet voldsmann da Eric (20) ble skutt – mannen satt allerede fengslet

Vil ha fakta på bordet

Bistandsadvokat Thomas Nilsson forteller at det dødelige skuddet hadde inngang i ryggen. Han mener at disse opplysningene fører til flere nye spørsmål i saken:

– Når vi nå vet fakta om antallet skudd, og hvor de har truffet, må jeg si at dette er oppsiktsvekkende opplysninger som reiser nye spørsmål som må besvares.

Han mener at offentligheten fortsatt ikke har alle fakta på bordet:

– For å gjøre en korrekt vurdering av saken må vi ha tilgang på alle opplysninger, og det har vi ikke ennå, sier Nilsson til Expressen.

les også

Moren til drepte Eric: Hvordan skal vi eksistere uten han?

Fortsatt i tjeneste

Ifølge avisene opplysninger skal de tre tjenestemennene først ha plassert seg utenfor huset hvor 20-åringen oppholdt seg, slik at de hadde dekning. Men de skal så ha sprunget inn i bakgården og skutt i hjel Torell.

De tre politibetjentene er fortsatt i arbeid, men ble en uke etter tragedien flyttet til innetjeneste, slik at de ikke patruljerer i gatene.

les også

Eric Torell (20) ble skutt og drept av politiet: – Han var elsket av alle

Ifølge avisen var det brukbare lysforhold i bakgården da hendelsen fant sted, klokken fire om morgenen.

Eric Torell var psykisk utviklingshemmet og kunne bare si ordet «mamma». Han var kort av vekst, bare 150 cm høy. Han hadde en sort leketøyspistol som han tok med seg da han rømte hjemmefra.

Den svenske statsadvokaten Martin Tidén vil ikke kommentere opplysningene fra Expressen og advokat Thomas Nilsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder