Kvinne døde av E. coli i Frankrike

(VG Nett) En 78 år gammel kvinne er død i Frankrike etter å ha blitt smittet av E. coli-bakterien.

  • Sissel Kruse Larsen
  • Ole N. Olsen

Artikkelen er over åtte år gammel

Franske helsemyndigheter opplyser lørdag at en 78 år gammel kvinne er død etter å ha blitt smittet av E. coli-bakterien, melder nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ: Nytt utbrudd av dødelig E. coli-smitte - nå i Frankrike

Kvinnen døde tidlig lørdag morgen, opplyser myndighetene.

Den døde kvinnen har vært innlagt på sykehuset i Bordeaux siden 24. juni med komplikasjoner av sykdommen som fører til nyresvikt.

Åtte tilfeller i Frankrike

E. coli-smitten tok 46 liv tidligere i år. Totalt åtte personer er smittet i Frankrike. Alle de åtte smittede er innlagt ved sykehus i Bordeaux, opplyseste franske helsemyndigheter tidligere denne uken.

LES OGSÅ: Forbrukere advares mot å spise rå spirer

Landets helsemyndigheter har intervjuet syv av de åtte smittede, og alle de syv opplyser at de har deltatt på samme arrangement ved et rehabiliteringssenter for barn. Seks av dem skal ha spist av samme rett som var dekorert med bønnespirer.

Samme bakteriestamme

E. coli-stammen som ble funnet hos én av pasientene skal ha de samme egenskapene som bakteriestammen som var ansvarlig for den store epidemien som herjet flere europeiske land for få uker siden, sier departementet i en uttalelse.

Under epidemien tidligere i år ble det registrert flere sykdomstilfeller i Sverige og Danmark. En svensk kvinne døde av smitten, mens kun én nordmann ble registrert smittet. 40-åringen fra Kristiansand som hadde blodig diarè skal nå være frisk av sykdommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder