FLERE DØDE: Det er oppdaget nye massegraver nord i Mexico, med minst 16 lik. En av de døde blir her båret til likhuset i byen Matamoros. Foto: Ap

Mexico: Funnet 88 lik på én uke

Fordelt på fire massegraver er det funnet minst 16 lik i delstaten Tamaulipas i det nordlige Mexico, opplyser landets forsvarsdepartement.

Julie Lundgren
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Forrige uke ble det først funnet 59 døde mennesker i tre massegraver nord i Mexico, og på fredag ble det funnet ytterlige 16 lik til, melder NTB.

Dermed er 88 personer funnet døde i landet i løpet av bare én uke. De siste likene ble funnet i fire fellesgraver i San Fernando ved en tilfeldighet, mens myndighetene jobbet med en kidnappingssak.

** Les utenriksjournalist Jon Magnus sin kommentar om narkotikavolden i dagens papirutgave av VG **

I fjor ble 72 mennesker funnet drept ved en gård i samme område. En narkotikabande kalt Zetas fikk skylden for massakeren, en voldelig gruppe som er involvert i utpressing, kidnapping og smugling av migranter, ifølge Los Angeles Times.

Les også: - Marisol (20) rømmer fra narkoby

Mer enn 34.600 mennesker er drept i Mexico siden desember 2006, da president Felipe Calderon startet en militæroffensiv mot narkotikakartellene. 50.000 regjeringssoldater ble satt inn i kampen mot bandene, men narkotikarelaterte drap er fortsatt et stort problem i landet.

Den såkalt krigen mot narkotikakartellene har tatt mange uskyldige menneskeliv, og onsdag forrige uke ble det over hele landet arrangert demonstrasjoner. Folket ser seg lei på at myndighetenes krig med kartellene går ut over uskyldige, og ber om at noe blir gjort.

Arrangøren av demonstrasjonene, forfatter Javier Sicilia, kritiserer presidenten for dårlig planlegging og organisering da han innledet offensiven mot kartellene i 2006.

I tillegg til de mange drepte er flere tusen mennesker savnet. Over 5.000 har forsvunnet de siste fem årene, og nærmere 9.000 døde har aldri blitt identifisert, ifølge NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder