BEVISMATERIALE: FBI-etterforskere utenfor huset hvor Gabby Petito, Brian Laundrie og hans foreldre har bodd i North Port i Florida.

Mistenkelige SMSer: FBI ransaket huset til Instagram-eventyrerens kjæreste

Søndag ble det som skal være Instagram-eventyrer Gabby Petito (22), funnet død i Teton i USA. Hennes mor reagerte på en rekke mistenkelige SMSer i forkant av forsvinningen.

Av 

Håkon Kvam Lyngstad

 og 

Publisert:

FBI har mandag tatt seg inn i og gjennomsøkt huset der Petito og kjæresten Brian Laundrie (23) bodde sammen med Laundries foreldre. Det melder CNN.

Bilder fra oppkjørselen ved parets hus, viser FBI-etterforskere som tar med seg kasser på kasser med bevismateriale fra eiendommen. De har også tauet bort Laundries bil – en Ford Mustang.

Petito ble meldt savnet 11. september – etter at hun og kjæresten hadde dratt på en lang biltur i USA som de dokumenterte på Instagram for sine følgere.

Ransakelsesordren fikk politiet ved å vise til en rekke mistenkelige tekstmeldinger Gabby Petitos mor hadde mottatt.

Moren sa ifølge Reuters at hun den 27. august mottok en melding fra datterens telefonnummer, hvor hun beskrev at hun hadde fått flere oppringninger og talemeldinger fra «Stan», som er Petitos bestefar.

Hun reagerte på meldingen, da datteren vanligvis aldr omtalte bestefaren med fornavn.

I den siste tekstmeldingen familien mottok fra Petitos telefonnummer den 30. august, sto det skrevet: «Ingen dekning i Yosemite».

Yosemite er en nasjonalpark i California – 130 mil unna Teton i Wyoming, hvor Gabby Petito skal ha blitt funnet død. Familien tror ikke hun skrev denne meldingen selv.

Kom tilbake alene – har funnet levninger

Brian Laundrie kom 1. september alene tilbake til hjemmet deres i North Port i Florida, ti dager før Petito ble meldt savnet.

Men fredag forrige uke ble også han meldt savnet, og FBI iverksatte en leteaksjon etter ham i et naturreservat i Florida. Familien hans sier de ikke har sett ham siden tirsdag.

Han har fremdeles ikke status som mistenkt i saken, men FBI omtaler han som en «person av interesse». Petito-familien hevder han ikke er savnet, men at han har gått i skjul.

Bilen de to reiste sammen i, en hvit Ford, ble funnet parkert utenfor hjemmet deres.

Det var søndag at en død person, som FBI mener er Petito, ble funnet i en skog i kommunen Teton i delstaten Wyoming, nordvest i USA.

FBI har foreløpig ikke slått 100 prosent fast at det er Petito – og tirsdag gjennomføres obduksjonen av liket for å bekrefte identiteten.

Samtidig har politiet i North Port i Florida langt på vei bekreftet at det er snakk om den savnede Instagram-eventyreren.

– Vi er lei oss og sønderknust av å høre at Gabby er funnet omkommet. Vårt fokus fra starten av har vært å få henne hjem, skrev North Port-politiet på Twitter søndag.

Også Petitos far, Joe, har delt en melding på Twitter, hvor han skrev at hun «rørte verden».

Mandagens ransaking av huset skjedde ifølge FBI i forbindelse med Petito-saken. Foreldrene til Laundrie ble også avhørt etter ransakingen.

FBI fjernet flere gjenstander fra hjemmet, og en Ford Mustang ble også tauet bort.

Laundrie nektet å snakke med etterforskere før han forsvant. Og mandag sier en talsperson i North Fort-politiet at etterforskningen har skiftet fokus etter at de har lett gjennom hele naturreservatet.

Gråt i frigitt video

Fredag slapp politiet en video fra kroppskameraet til en betjent. Den viser at paret den 12. august ble stanset av politiet i delstaten Utah. Politiet hadde fått melding fra et vitne om en mulig familievoldsepisode i bilen.

I bilen gråt Petito ukontrollert, men politiet fikk opplyst at han ikke hadde slått henne. Begge skal ha sagt til politiet at de var «forelsket, forlovet og ikke ønsket å se noen siktet for noe kriminelt».

Samtidig skal Brian Laundrie ha sagt til politiet at det var følelsesmessig belastende for paret å ha reist sammen over så lang tid. På daværende tidspunkt hadde de vært på reisefot i fire-fem måneder.

Politiet i Moab i Utah, hvor hendelsen fant sted, konkluderte med at det sannsynligvis ikke hadde eskalert til vold i nære relasjoner, meldte Reuters.

De viktigste datoene i saken

Dette vet vi om parets road-trip:

 • Juli: Petito og Laundrie reiser på road-trip fra hennes hjemby i Long Island i delstaten New York. Da hadde de først kjørt opp dit fra Florida. Ifølge BBC skulle turen vare i fire måneder.
 • 12. august: Paret stoppes av politiet i byen Moab i delstaten Utah. Et vitne hadde meldt inn at de hadde sett noe som skulle være en mulig voldshendelse i bilen. Paret sier til politiet at de har kranglet, men at ingen har vært voldelige.
 • 24. august: Petito snakker med moren sin på videochat. Hun forteller at de reiser videre fra Utah til Teton i Wyoming.
 • 25. august: Petito deler sitt siste innlegg på Instagram: «Happy Halloween», skriver hun, mens hun poserer med et gresskar.
 • 27. august: Petito og moren sender tekstmeldinger til hverandre. Familien tror hun befant seg i Teton.
 • 30. august: Familien mottar en siste melding fra Gabby Petitos telefonnummer: «Ingen dekning i Yosmite», som er navnet på en nasjonalpark i California – 130 mil sørvest fra Teton, hvor hun skal ha blitt funnet død. Petito-familien tror ikke det var Gabby som sendte denne meldingen.
 • 1. september: Brian Laundrie kommer hjem til North Port i Florida i parets bobil.
 • 11. september: Petitos familie i New York melder henne savnet, siden de ikke kommer i kontakt med henne.
 • 14. september: Laundries familie sier dette er siste gang de ser han. Nå er også han savnet.
 • 19. september: En omkommet person blir funnet i Teton i Wyoming. FBI sier funnet samsvarer med Petito, men at de ikke kan gi en 100 prosent bekreftelse før obduksjonen er gjennomført.
 • 20. september: Politiet ransaker Laundrie-familiens hjem i North Port.

Rettelse: VG skrev i en tidligere versjon av saken at Gabby Petito delte bilder på Instagram med sine «flere hundre tusener av følgere». Dette stemmer imidlertid ikke. Det korrekter er at hun hadde ikke så mange følgere før hun forsvant, og kontoen fikk de fleste av sine nå én million følgere etter hun ble meldt savnet. Feilen ble rettet onsdag 22.09.21 klokken 16.32.

Publisert:

Mer om

USA

Krim

Forsvinninger

Rettet

Flere artikler

 1. Foreløpig obduksjonsrapport: Instagram-eventyrer Gabby Petito (22) ble drept

 2. Føderal arrestordre på Brian Laundrie

 3. Familien henter kroppen til Gabby Petito (22)

 4. Politiet: Savnet Instagram-eventyrer funnet død

 5. Instagram-eventyrer meldt savnet – nå er også kjæresten hennes forsvunnet

Fra andre aviser

 1. Han leter etter foreldre som ble skilt fra sine barn på USAs grense. 275 familier fortsatt splittet.

  Aftenposten
 2. Han vitset om én av Russlands mektigste menn. Det må han svi for resten av livet.

  Aftenposten
 3. Flere hundre nordmenn har rømt fra det norske rettssystemet. A-magasinet fant én av dem i Spania.

  Aftenposten
 4. Stortinget vil ha mer storfekjøtt. Kommunene vil ha flere hytter. Konflikten eskalerer i fjellheimen.

  Aftenposten
 5. Frankrike: Kan ikke stole på Australia i handelsforhandlinger

  Aftenposten
 6. Frankrike kaller hjem sine ambassadører fra Australia og USA

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no