TØR IKKE SLAPPE AV: Trebarnsfaren Lang Conteh (41) ble skutt etter i juni. Han tør ikke stole på at det er riktig mann som er tatt i Malmø. Foto: Jarle Brenna

Snikskytterens offer: - Vil alltid leve i frykt

MALMÖ (VG Nett) DJ-en Lang Conteh (41) ble skutt etter av snikskytteren i Malmö i juni. Foreløpig tør han ikke stole på at politiet har pågrepet gjerningsmannen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Lørdag kveld ble en 38-årig mann pågrepet av Malmö-politiet, siktet for å stå bak et drap og syv drapsforsøk det siste året. Det er seriesnikskytterens ofre glade for.

- Det er bra, men jeg tør ikke stole på at politiet har pågrepet riktig mann, sier trebarnsfaren til VG Nett.

Les også: «Hver gang jeg går ut døren, tenker jeg at snikskytteren kanskje venter utenfor»

Kom bakfra

Natt til søndag 19. juni tok Conteh og noen venner taxi til en kafé ved siden av badelandet Aq-Va-Kul i Malmö sentrum. De krysset hovedveien da det smalt.

- Skuddene kom bakfra, forteller trebarnsfaren.

Den ene kulen suste gjennom bukselommen til en av kameratene. Han slapp unna med brannskader på låret.

- Når man har opplevd noe slikt, setter det dype spor. Jeg vil aldri føle meg helt trygg igjen.

Den andre kulen traff vinduet på Aq-Va-Kul.Tekniske undersøkelser viser at den tilhører samme våpen som er brukt i fem andre skyteepisoder i Malmö det siste året -blant dem drapet på Trez West Persson.

BAKGRUNN: Serieskytteren etterlater ofre over hele Malmö

Har du opplysninger i denne saken? Kontakt VG Netts journalist her

- Konstant frykt

I dag tidlig, søndag 7. november, fikk Lang Conteh en melding fra en venninne om at politiet hadde pågrepet en mann, mistenkt for en rekke skyteepisoder i byen.

- Jeg håper det er han, for denne skytteren må stoppes, tenker Conteh.

For 41-åringen fikk episoden alvorlige følger.

- Jeg lever i konstant frykt. Jeg tør nesten ikke gå ut. Jeg elsker å sykle med barna mine, men jeg tør ikke lenger. Det er ikke sikkert jeg blir tryggere selv om den pågrepne er gjerningsmannen. Nå vet jeg at noen plutselig kan forsøke å drepe meg uten grunn. Det kan skje igjen.

- Mye alene

VG Nett var søndag i kontakt med flere naboer hjemme hos den pågrepne 38-åringen.

- Han var mye alene, og virket som en stille og anonym mann. Jeg snakket ofte med ham, om hverdagslige ting. Han var høflig og hyggelig, forteller en nabodame som vil være anonym.

38-åringen levde et tilsynelatende vanlig liv i den brune murblokken i Malmö. Nå mener politiet at han levde et dobbeltliv der han gikk ut og skjøt innvandrere i mørket. Søndag var persiennene i vinduene hans trukket for.

Les også: Her ble den mistenkte serieskytteren pågrepet

Den 38-årige drapssiktede mannen nekter straffskyld. Det har ikke lykkes VG Nett å komme i kontakt med hans forsvarer, advokat Christina Brink, søndag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder