Kraftig flyturbulens sendte ti personer på sykehus: – Vi var helt sikre på at vi skulle dø

Passasjerene på et Airbus-fly på vei til Indonesia fikk en opplevelse de neppe vil glemme med det første.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Totalt 31 personer ble skadet da flyet fra Abu Dhabi til den indonesiske hovedstaden Jakarta fløy inn i kraftig turbulens omtrent 45 minutter før det skulle lande på flyplassen Soekarno-Hatta.

Da flyet fra Etihad Airways landet ble ti personer fraktet til sykehus. I tillegg ble 22 personer behandlet for lettere skader på flyplassen.

Hendelsen er bekreftet av flyselskapet.

– Vi overga oss til Gud

Ekteparet Siti Rokayah og Misftahul Anwar fra Indonesia var på vei hjem fra pilegrimsreise i Abu Dhabi da dramaet inntraff.

– Flyet falt i flere sekunder, og økte igjen plutselig. Det var veldig ubehagelig, forteller de i en melding VG får formidlet fra ekteparets sønn.

– Vi var helt sikre på at vi skulle dø. Vi ville bare slippe taket, og overga oss til Gud, forteller de.

De forteller at de hadde på seg sikkerhetsbeltene, og derfor kom unna uten skader.

– Det var flere som ikke hadde setebeltene på seg. De ble kastet fra stolene sine, og flere fikk hodet slått opp i taket i flyet. Det var mange med brukne ben og skrubbsår etter hendelsen.

Ekteparet forteller at de fremdeles er i sjokk etter det som skjedde, men at de er glade for at det endte godt.

– Dette gjør vondt, men vi er takknemlige for å få være i live.

Tre fikk ryggskader

De fleste av passasjerene på Etihad Airways-flyet var pilegrimer som hadde vært i Saudi-Arabia, skriver NTB.

– Tre pilegrimer fikk ryggskader, sier flyplasslege Edi Suryono.

Flere av de øvrige som ble skadet, hadde pusteproblemer og var forslått i hodet. Haerul Anwar, talsmann for flyplassen i Jakarta, beskrev ni av skadene som alvorlige, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge Hemi Pamuraharjo, talsmann for det indonesiske transportdepartementet, ble minst åtte indonesiske passasjerer skadet i turbulensen. Flere av dem hadde bruddskader.

Se de utrolige bildene: Fullt kaos på London-fly etter turbulens

Turbulensen inntraff like etter at passasjerene hadde spist mat, og mange av dem hadde ikke på seg setebelte, opplyser flyselskapet. Passasjerer som har snakket med nyhetsnettstedet Okezone fortalte at oksygenmasker falt ned under turbulensen.

– Det skjedde mens jeg ba. Hele flyet begynte plutselig å riste kraftig, sa passasjer Nenden Nurhani til nettstedet.

Bilder som passasjerer har delt på Twitter viser sprekker i bagasjehyllene og i taket. Passasjerenes mat og eiendeler ble kastet rundt i flyet, og samlet seg i midtgangen.

Husker du? SAS-flyvertinne brakk ankelen under kraftig turbulens

Umulig å forutse

Hendelsen blir nå gransket av indonesiske luftfartsmyndigheter. Den foreløpige teorien er at to luftstrømmer traff hverandre i stor fart. Været var pent i området og flygerne kunne dermed ikke forutse turbulensen.

Flyvning EY475 fra Jakarta til Abu Dhabi 4. mai ble kansellert som følge av hendelsen. Etihad Airways skriver i en pressemelding at passasjerer som skulle ha reist med dette flyet har fått hjelp til å finne alternative flyruter eller hotellrom.

FIKK HJELP: Totalt 22 personer fikk behandling for lettere skader på flyplassen i Cengkareng utenfor Jakarta i Indonesia. Foto: Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder