SOM I FORTELLINGEN: Slik så kosedyret ut da Gun-Hilde Karlsson og barnebarnet fant det i Ikea-hyllen. Med mormor i munnen til ulven, med et ben stikkende ut av magen. Foto: Privat ,

Ikea-ulv spiste mormor - da reagerte bestemor

Kosedyret fra Ikea ble for mye for Gun-Hilde Karlsson (71) og barnebarnet Anna (9). I munnen og magen til ulven lå nemlig mormor.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Det var på søndag som Gun-Hilde Karlsson fra Karlsborg og barnebarnet Anna (9) besøkte Ikea i Jönköping i Sverige. Når de stoppet ved kosedyrene ble de imidlertid sjokkerte begge to.

På hyllen lå kosedyret «Lufsig» med figurer fra den klassiske fortellingen om Rødhette - men ulven hadde spist mormor.

– På den ene veggen var det hånddukker av katter og hunder man kunne ha hånden i, og Anna prøvde flere av dem. Men på kanten lå denne fæle bamsen. Det var ulven, med mormor i munnen og et bein stikkende ut av magen. Det var fryktelig. Jeg trodde ikke det var sant, sier en tydelig opprørt Karlsson til VG.

Husker du denne? Saksøker svensker etter å ha brukt tre dager på Ikea-garderobe

TO FIGURER: Slik ser kosedyret «Lufsig» ut på Ikeas hjemmesider. I butikken hadde de imidlertid smeltet sammen slik at mormor lå i munnen og magen til ulven. Foto: Faksimile: , IKEA

Sjokkert

Barnebarnet på ni år reagerte på kosedyret.

– Hun synes det var ekkelt hun også.

Karlsson stiller spørsmål ved om det er et passende kosedyr for barn - selv om figurene er fra en klassisk fortelling.

– Jeg skjønner ikke hva de tenker. Mener de at barn skal kjøpe slikt? Jeg ble rett og slett litt sjokkert, sier hun og fortsetter:

– Det spiller ingen rolle at kosedyret forestiller en fortelling, når barn blir skremt og får en ekkel opplevelse.

Hva synes du om kosedyret? Er det for drøyt? Diskutér i kommentarfeltet med andre VG-lesere!

Les også: To barn døde - 27 millioner Ikea-møbler bør sikres

Ikea: Ikke intensjon å skremme

Karlsson og barnebarnet valgte å forlate Ikea etter hendelsen. Vel hjemme la hun ut bilde av bamsen på Facebook og Instagram, hvor hun sier at hun har fått tilbakemeldinger fra flere som er enige med henne.

Ikea kommenterer selv kosedyret og tilbakemeldingen til svenske Aftonbladet, som først omtalte saken, og sier at kosedyret er en del av en kampanje.

– Det er ikke vår intensjon å skremme noen, og vi har et stort sortiment av kosedyr så det er mange å velge mellom, sier Emil Eriksson, pressekontakt hos Ikea.

– Lufsig er en del av vår kosedyrkampanje som fokuserer på den europeiske fortellingstradisjonen. Våre kosedyr er tatt frem for å stimulere barns leking.

Les også: Nord-Norge får sin første Ikea-butikk

På spørsmål om de har tenkt til å fjerne kosedyret fra sortimentet, svarer Erikssons slik:

– Det er ikke vår intensjon å skremme noen.

Pressekontakt i Ikea Norge, Gudrun Legreid, opplyser til VG at de ikke har fått noen reaksjoner på det aktuelle kosedyret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder