Passasjerfly fem meter unna drone-krasj

Et Airbus A320-fly fra Air France var bare fem meter unna å krasje med en drone da flyet var i ferd med å gå inn for landing i Paris.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Flyet var på vei fra Barcelona til Paris og holdt en høyde på 1.600 meter da det nærmet seg Charles de Gaulle-flyplassen 19. februar. Annenflygeren observerte at en drone nærmet seg flyets venstre side og koblet derfor umiddelbart ut autopiloten, slik at flyet kunne manuelt styres unna dronen.

Flygeren antar at dronen passerte flyet bare 5 meter under flyets venstre vinge, heter det i en rapport fra Frankrikes havarikommisjon (BEA).

Les også: TransAsia-kaptein før styrt: – Wow, dro i feil spak

Besetningen informerte umiddelbart kontrolltårnet og kunne fortsette innflygningen uten problemer. BEA omtaler hendelsen som «alvorlig».

Antall passasjerer er ikke oppgitt, men fly av typen A320 kan ha inntil 160 mennesker om bord. Rapporten oppgir heller ikke størrelse på dronen.

Den internasjonale flyselskapsorganisasjonen IATA advarte i forrige måned mot at sivile droner i større grad er i ferd med å bli «en reell og økende trussel» mot sivil luftfart.

Les også: Hei sann, her går det rett tilværs!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder