SOLGT: Disse pistoler som en gang tilhørte den latinamerikanske frihetskjemperen Simon Bolivar gikk under hammeren for nær 15 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's i New York onsdag. De er laget av den kongelige franske våpensmeden Nicolas-Noel Boutet. Foto: Ap

Bolivar-pistoler solgt for nær 15 millioner kroner

To pistoler som én gang tilhørte den latinamerikanske frihetskjemperen Simon Bolivar gikk under hammeren for nær 15 millioner kroner i New York onsdag.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Pistolparet, som ble solgt på auksjonshuset Christie's, var en gave fra aristokraten Marquis de La Fayette. Den franske generalen kjempet i den franske og den amerikanske revolusjon og mente Bolivar – som ledet frigjøringen av flere stater fra spansk styre – hadde de samme opplysningsidealene.

Han sendte Bolivar de to seremonielle våpnene, som ble laget av kongelige børsemakere i Versailles i 1825. Skytevåpnene ligger i en treeske og er innlagt med gull og sølv og preget med symboler fra gresk og romersk mytologi.

Simon Bolivar ble født inn i en velstående familie i Caracas i Venezuela. Han ledet troppene som i 1813 tvang de spanske styrkene til å overgi området som dekket det som i dag hovedsakelig utgjør Venezuela.

Han fortsatte å spille en avgjørende rolle i etableringen av Colombia, Ecuador, Peru og Bolivia, hvis navn er avledet fra hans. Simon Bolivar døde i 1830, 47 år gammel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder