FORSVANT I MENGDEN: Syv år gamle Julian Cadman kom vekk fra sin mor da en varebil kjørte inn i folkemengden på hovedgaten Las Ramblas i Barcelona torsdag ettermiddag. Nå sprer familien bilder av gutten på sosiale medier i håp om å finne ham. Foto: Privat.

Syv år gamle Julian er savnet etter terrorangrepet i Barcelona

Syv år gamle Julian Alessandro Cadman etterlyses av familien etter terrorangrepet i Barcelona.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Mitt barnebarn, Julian Alessandro Cadman er savnet. Vær så snill og del dette.

Det skriver Tony Cadman, bestefaren til den lille gutten på Facebook fredag.

Syvåringen er trolig britisk, men bosatt i Australia, melder The Telegraph.

Ifølge avisen var Julian i Barcelona med sin mor fordi de skulle i et bryllup.

14 personer er bekreftet omkommet etter at en varebil kjørte inn i en folkemengde på den populære handlegaten La Rambla i Barcelona torsdag ettermiddag. Natt til fredag kom det et nytt angrep lenger sør i landet.

Moren funnet

– Moren, Jom Cadman, er funnet på sykehuset. Tilstanden hennes er kritisk, men stabil, skriver bestefaren videre.

Hele familien har delt bilder av Julian på sosiale medier etter terrorangrepet som rammet Barcelona torsdag ettermiddag. Gutten er fortsatt savnet.

Andrew Cadman, som er faren til en savnede gutten, skal ha snakket med sønnen kun timer før angrepet som skjedde rundt klokken 17.00 torsdag.

Faren, som er bosatt i Sydney, har nå reist til Barcelona for å lete etter sønnen, skriver The Telegraph.

Les mer: Dette vet vi om terrorangrepene i Spania

Fredag formiddag er 14 personer bekreftet omkommet, og over 100 såret i angrepet. Tilstanden er kritisk for 15 av de sårede og alvorlig for ytterligere 23.

Det er minst 24 nasjonaliteter blant de drepte og sårede, inkludert personer fra Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland, Algerie, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungarn, Peru, Romania, Irland, Hellas, Cuba, Makedonia, Italia og Kina.

Så langt er tre tyskere og en belgier bekreftet døde. Franske myndigheter sier 26 franskmenn er blant de sårede. Flere barn er blant ofrene.

UD har ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet.

Kom bort fra moren

Iføle Julians fetter, George Cadman, kom syvåringen bort fra sin mor da bilen kjørte inn i folkemengden og skapte kaos i den populære handlegaten. Det skriver fetteren på sin Facebook-side.

Venner av syvåringens familie trygler nå om hjelp fra offentligheten på sosiale medier, i håp om at gutten skal bli funnet i god behold.

– Vær så snill å dele dette bildet, så han kan komme tilbake til familien sin, skriver en.

– Vi er fra oss av bekymring og ber for familien, skriver en annen på Facebook.

– Bekymret

Australias utenriksminister Julie Bishop opplyser om at fire australiere er skadd i angrepet. I tillegg til at Julian Cadman er savnet.

– Vi er bekymret, men jobber hardt sammen med myndighetene for å finne australieren det ikke er gjort rede for, sier Bishop ifølge The Guardian.

Videre fordømmer Bishop angrepene.

– Vi fordømmer på alle måter disse brutale og feige angrepene, rettet mot Las Ramblas var dette angrepet tydelig ment for å skade turister som besøkte området, sier hun.

Les også: El Periódico: Katalanske myndigheter ble varselt om terror

En tre år gammel jente er bekreftet omkommet i angrepet. Det melder spanske medier ifølge den britiske avisen The Guardian. Jenta ble brakt til San Pau sykehus i Barcelona for behandling, men døde like etterpå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder