UD: Fraråder alle reiser til Tyrkia

SAS innstiller flygninger lørdag

UD fraråder alle fra å reise til Tyrkia, og har opprettet krisestab.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige. UD oppdaterte reiserådet sent fredag kveld.

SAS innstiller to flygninger fra Oslo og København til Tyrkia lørdag.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

Les også: Militæret i Tyrkia: – Vi har fullstendig tatt over administrasjonen av landet

SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

Norwegian avventer

Flyselskapet Norwegian avventer situasjonen i Tyrkia. Etter planen har de to flyginger fra Norge til Antalya lørdag.

– Situasjonen er veldig uklar og jeg kan ennå ikke si noe om flygingene vil bli påvirket, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til NTB like før klokka 02 natt til lørdag.

Norwegian har etter planen to flyvinger til Antalya lørdag, en fra Oslo klokka 06 og en annen fra Trondheim klokka 15.

Hun opplyser at Norwegians sikkerhetsavdeling følger situasjonen tett og vil gi passasjerer beskjed direkte så fort som mulig hvis det blir endringer.

1000 Star Tour-gjester

Også turoperatørene er i beredskap for sine turister i Tyrkia etter kuppforsøket i landet.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter at UD frarådet reiser til Tyrkia fredag kveld.

Star Tour har totalt 997 gjester i Tyrkia og alle får beskjed direkte fra selskapet.

Apollo har sendt ut tekstmelding til 60 turister som var på vei til Antalya i morgen om at deres reise er innstilt, opplyser medarbeider Lisa Kjergaard.

Ving i beredskap

Ving opplyser til E24.no at de har 2.440 norske turister i Tyrkia.

– Vi har full beredskap her med å få samlet informasjon, slik at vi kan ta noen beslutninger. Vi har 2.440 norske turister i Tyrkia nå, og er opptatt av de og de som har planer om å reise i morgen, sier Mari-Anna Zachrisson, kommunikasjonsrådgiver i Ving til E24.

Agderposten skriver om en rekke nordmenn som like før 2345 fredag kveld stod i kø for å komme seg med fly fra flyplassen Milan i Bodrum i Tyrkia. Der opplevde de utsettelser. Klokken 2350 kom de seg ombord i flyet.

– Kapteinen sier det er trygt og at han vil få oss ut så raskt som mulig. Kjappest mulig ut og over Hellas. Det er stille, ekstremt stille om bord, skriver en norsk passasjer i en facebook-melding til Agderposten.

Oppfordrer nordmenn til å registrere seg

På Twitter oppfordrer UD nordmenn i Tyrkia om å registrere seg på på http://www. reiseregistrering.no. For reisespørsmål bes man kontakte kontakt flyselskap.

Ved behov for akutt bistand kan man ringe 23952395, skriver UD i Tweeten.

For reiseråd til landene rundt oppfordrer UD om å følge UDs reiseråd for de enkelte landene, og de enkelte lands ambassades reiseråd.

Få med deg de siste nyhetene om situasjonen i Tyrkia i VGs direktestudio

Norske borgere i Ankara oppfordres til å holde seg i ro og følge med på lokale nyheter, sier Utenriksdepartementet. UD har satt krisestab.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder