VIL BLI: Storbritannias statsminister David Cameron advarte mot en Brexit under en tale i British Museum mandag. Foto: Leon Neal Reuters / NTB scanpix

Cameron mener Brexit kan true freden i Europa

Statsminister David Cameron advarer britene mot å stemme for at Storbritannia går ut av EU og sier det kan true freden i Europa.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

23. juni går britene til urnene for å stemme over hvorvidt de vil fortsette å være en del av EU eller ikke. Meningsmålinger den siste tiden har vist jevn oppslutning mellom dem som vil beholde Storbritannia i unionen, og dem som vil forlate den.

Å stemme for å forlate EU vil imidlertid være å påføre Storbritannias økonomiske stabilitet en «hensynsløs og uansvarlig» risiko og vil gjøre landet «permanent fattigere», advarte Cameron mandag.

– Isolasjonisme har aldri tjent landet godt, sa han under en tale i British Museum i London.

Les også: Obama advarer også mot Brexit

Han minnet om at til tross for at Europa stort sett har vært fredfullt siden slutten av andre verdenskrig, er det knapt to tiår siden Bosnia-krigen, samtidig som Europa står overfor et «krigersk Russland».

– Kan vi være så sikre på at freden og stabiliteten på vårt kontinent er sikret? Jeg vil aldri være så tankeløs og anta det, sa Cameron.

Kommentar: De unge avgjør britenes EU-valg

London-ordfører Boris Johnson, som står i bresjen for en Brexit, svarte på Camerons uttalelser ved å si at NATO er garantisten for fred i Europa, ikke EU.

– Jeg tror ikke statsministeren kan mene alvorlig at å forlate EU vil utløse krig på det europeiske kontinentet, sa han i en tale i London.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder