SPERRET VEIEN: Øyenvitner forteller til avisen Independent at menneskene i bakgrunnen er lokale tunisiere som dannet et «menneskelig skjold» for å sørge for at terroristen ikke fikk angrepet hotellet bak dem. Foto:Sky News/APTN,

**Øyenvitne: – Regnet med å dø
**Gjemte seg under senga: Tunisiere kan ha reddet liv med «menneskelig skjold»

Her går terroristen nedover stranden med våpenet i hånden. Overlevende etter massakren i Sousse forteller om det grufulle angrepet.

  • Lars Thorvaldsen

Artikkelen er over fire år gammel

13 briter er så langt navngitt som ofre etter terrorangrepet i Tunisia fredag. Britiske myndigheter opplyser imidlertid at dødstallene kan stige. 38 ble drept under angrepet. I kveld melder i kveld at minst 30 av de drepte var britiske, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

I dagene etter massakren har det kommet flere bilder av den 23 år gamle terroristen under angrepet på stranden. Bak terroristen står en gruppe mennesker som ikke ser ut til å ha hastverk med å komme seg bort.

Foto: Sky News/APTN,

Britiske Telegraph melder nå at personene bak på bildet er lokale tunisiere som dannet et «menneskelig skjold» for å hindre terroristen å fra å angripe hotellet bak dem.

Det er blant andre turisten John Yeoman og kona som forteller dette til avisen. De to ferierte på nabohotellet til det angrepne hotellet.

Forklaringen stemmer overens med en rekke andre vitneforklaringer om at terroristen skal ha skreket «kom dere bort» til lokale han møtte på stranden. De lokale skal imidlertid ha nektet å fjerne seg og på den måten sperret terroristen av.

Kona til Yeoman sier til avisen at disse handlingene gir henne troen på menneskeheten igjen, tross den grufulle opplevelsen.

Var sikker på å dø

Hotellet som ble angrepet hadde i stor grad britiske gjester. Flere av dem forteller grufulle historier til Sky News.

Ellie Makin fra Ripon i England forteller at hun satt i solsengen og så terroristen idet han ankom stranden.

– Han hadde en parasoll i hånden som han slapp på bakken. Da så jeg at han hadde et våpen under. Han begynte å skyte mot sin høyre side. Om han hadde skutt mot venstre side, tror jeg ikke jeg hadde vært her i dag, forteller hun.

– Jeg ropte «løp, det er et våpen!». Alle løp så fort de kunne vekk fra stranden. Det var uvirkelig å se personer rundt meg bli skutt. Alle skrek, sier Makin.

Hun kom seg bort fra stranden og inn i hotellets foaje. Der var det forvirring om hva som faktisk hadde skjedd. Hun bestemte seg for å gjemme seg under sengen på hotellrommet og holde seg unna vinduer.

HER ER DEN MISTENKTE TERRORISTEN

– Vi hørte skudd som kom nærmere. Etter det hørte vi plutselig at politiet omringet mannen og skjøt ham. Jeg regnet med å dø, sier Makin.

Les også

Flere artikler

  1. Tunisiere dannet «menneskelig skjold»: – Hadde ingenting å
    si om man ble drept eller ikke

  2. Øyenvitne til VG: – Kuler fløy over hodene våre, folk kastet seg med hodet ned i sanden

  3. Terrorangrepet i Tunisia: - Matthew beskyttet meg mot kulene

  4. Reuters: 37 drept i angrepet mot turisthotell i Tunisia

  5. Terrormistenktes onkel: Vi ble sjokkert da vi så bilde av ham på nyhetene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder