TATT: Her blir en av de mistenkte ført bort av politiet lørdag kveld. Etter en grundig personaliasjekk, ble den mistenkte løslatt. Foto: Anna Tärnhuvud, Aftonbladet

Over 30 anmeldelser om overgrep på svensk musikkfestival

Svensk politi til VG: – Det er for jævlig

Politiet etterforsker en rekke nye tilfeller av seksuell krenkende atferd på musikkfestivalen i Karlstad i Sverige. Unge jenter er ofrene, den yngste er bare tolv år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Også på lørdag, den siste dagen av musikkfestivalen Putte i Parken, skal en rekke unge jenter ha blitt tafset på, befølt og kysset av guttegjenger.

– Jeg har ikke helt oversikten lenger, men det dreier seg om et sted mellom 30 og 40 anmeldelser i løpet av hele festivalen. Men det tallet kan øke, sier vakthavende befal Per-Arne Eriksson i Värmland-politiet til VG.

Konsertene på den tre dager lange festivalen er kommet fullstendig i skyggen av de mange sakene som politiet nå etterforsker. Ofrene er mindreårige jenter, de fleste i alderen 14 til 17 år.

Les også: Mange unge jenter skal ha blitt antastet på musikkfestival

Flere mistenkte identifisert

– Den yngste jenta er bare tolv år gammel. Ingen er kommet fysisk til skade. Men det er for jævlig at de skal oppleve dette, sier Eriksson.

Fredag ble to gutter, begge mindreårige asylsøkere, pågrepet for seksuelt krenkende atferd mot unge jenter. De to ble senere løslatt og overlatt til ansatte ved institusjonen hvor de bor.

PASSET PÅ: Politiet økte beredskapen på festivalen lørdag kveld. Likevel skal det ha skjedd flere nye overgrep mot unge jenter. Foto: Anna Tärnhuvud, Aftonbladet

Lørdag ble ingen pågrepet, men politiet anholdt og tok personalia til en rekke gutter som knyttes til overgrep.

– Jeg har ikke detaljene om guttene som ble tatt på lørdag, men vi har registrert dem. Mandag vil etterforskerne analysere og gjennomgå alle disse sakene. Det kan være at det er de samme gjerningspersonene i flere av sakene, sier Eriksson.

Tatt midt blant publikum

Aftonbladet var til stede på festivalen lørdag kveld. Den svenske avisens journalist ble vitne til at politiet og sikkerhetsvakter dro med seg to gutter ut av publikumshavet og inn på et inngjerdet område bak scenen.

Avisen skriver videre at minst to mistenkte, en 16-åring og en 18-åring, ble tatt med til politistasjonen for nærmere identifisering.

Putte i Parken er en gratisfestival for store og små, og har gått av stabelen i Karlstad fra torsdag til lørdag. Politiet anslår at det har vært 10.000-15.000 besøkende på hver av de tre festivaldagene.

Festivalen skal senere i sommer til de svenske byene Leksand og Stockholm.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder