MAKABERT FUNN: 40 døde tigerunger ble funnet onsdag på det thailandske tigertempelet. Nå er tre munker siktet i saken mot tigertempelet som anklages for ulovlig avl og dyretrafficking. Foto: Reuters

Fant 40 døde tigerunger i fryser: Tre munker siktet

Dagen etter at myndighetene fant 40 døde tigerunger i en fryser i tigertempelet, ble tre munker siktet etter å ha forsøkt å smugle tigerskinn fra tempelet.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tempelet i Kanchanaburi-provinsen vest i Thailand har lenge vært populært blant turister, som har betalt rundt 20 dollar, nærmere 170 norske kroner for å ta bilder med tigere og mate tigerunger.

Men tempelet er nå i søkelyset etter anklager om mishandling av dyr, ulovlig avl og dyretrafficking, og myndighetene ransaket mandag tempelet og konfiskerte de 137 tigerne som ble funnet der.

Myndighetene søkte gjennom stedet igjen på onsdag, og da gjorde de et makabert funn: I en fryser fant de 40 døde tigerunger. De fant også en død bjørn og flere dyrehorn.

– De var rundt en eller to dager gamle da de døde, sa politioberst Bandith Meungsukhum til AFP, skriver Telegraph.

Les også: Her er Norges første dyrepoliti

Tre munker siktet

Torsdag så problemene ut til å bli enda flere for tigertempelet og buddhistmunkene som driver det, skriver Reuters. Tre munker ble pågrepet og siktet etter at de forsøkte å smugle ut tigerskinn og armbånd laget av tigerskinn ut av tempelet. Dette, sammen med kroppene til de døde tigerungene, peker på at tigertempelet drev en enda mer lukrativ butikk enn man trodde.

VISTE FREM: Dette bildet ble tatt 1. juni etter at de fant de døde tigerungene på Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple i Kanchanaburi-provinsen, vest i Thailand. Foto: Afp

Myndighetene fant også 20 krukker med tigerunger og tigerorganer i tempelet, som gjør at de tror at det ble laget folkemedisin.

– Krukkene har merkelapper, så jeg tror de laget medisin her, sa Adisorn Nuchdamrong, assisterende generaldirektør ved Departemenetet for nasjonalparker til nyhetsbyrået.

Les også: Over 100 tonn elfenbein ble tent på i gigantbål i Kenya

Tigerdeler blir brukt i tradisjonell kinesisk medisin, som i følge Reuters er en multimillion-dollar butikk som har ført til at tigere er på grensen til utryddelse. For 100 år siden fantes det rundt 100,000 ville tigere i Asia, men i dag er tallet nede på 3200 ifølge National Geographic, som hadde en stor serie om tigertempelet tidligere i år.

Aktivister har ifølge nyhetsbyrået kritisert tempelet i årevis, og oppfordret turister til å unngå besøk dit.

Departementet for nasjonalparker har torsdag flyttet 84 av de 137 tigerne, og tempelet er for tiden stengt for besøkende.

Les også: Politiet slo ihjel katt - saken henlagt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder