SPLITTET?: Det er vanskelige tider det amerikanske partiet Demokratene etter at ledelsen i nasjonalkomiteen skal ha prøvd å undergrave Bernie Sanders' valgkamp. Foto: Mary Schwalm/Reuters

Lekkede eposter truer Demokratenes forsoning

Lekkede eposter fra Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC) viser angivelig at ledelsen i komiteen prøvde å undergrave valgkampen til Bernie Sanders.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Nettstedet WikiLeaks slapp fredag over 19.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. I en epost datert 5. mai spør komiteens finansdirektør Brad Marshall om noen kan spørre «ham» – som antas å være Sanders – om hans tro i de konservative delstatene Kentucky og West Virginia.

Les også: Her jubler Trumps barn over nominasjonen

– Jeg tror jeg har lest at han er ateist. Det kan utgjøre flere poengs forskjell blant mine venner. Mine sør-baptistiske venner vil trekke en stor forskjell mellom en jøde og en ateist, skriver Marshall i eposten.

– «AMEN», svarte DNCs leder Amy Dacey.

Lest denne? Derfor tok ekspertene feil om Donald Trump

Sanders' valgkampsjef har sagt at «noen må holdes ansvarlig» for det han omtaler som tjenesteforsømmelse i DNCs ledelse.

Sanders, som lenge kjempet mot Hillary Clinton om å bli Demokratenes presidentkandidat, ga 12. juli sin støtte til Clinton og ba sine tilhengere stemme på den tidligere førstedamen.

Likevel er flere tusen Sanders-tilhengere ventet å demonstrere til støtte for Sanders under Demokratenes landsmøte, som går av stabelen i Philadelphia mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder