CALIFORNIA: Brannmannskaper kjemper mot flammene som nærmer seg byen Oroville i California. Bildet er fra lørdag. Foto: Noah Berger AP/NTB scanpix

Flere tusen evakuert fra skogbranner i USA og Canada

Flere skogbranner herjer i Canada og USA, og flere tusen personer er evakuert fra hjemmene sine.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Provinsen British Columbia på Canadas vestkyst har erklært unntakstilstand for første gang på 14 år.

Brannene har spredd seg over hundrevis av kilometer og brenner seg gjennom det tørre skoglandskapet. Høye temperaturer og sterk vind gjør slukkingsarbeidet vanskelig for de 1.600 brannmennene som prøver å få bukt med flammene.

– Værsituasjonen er ikke god. Dette er veldig aggressive branner som gjør dem vanskelig å få bukt med, sier John Rustad til Reuters. Rustad er ansvarlig for brannslukking hos de lokale myndighetene.

Les også: London-brannen: Her tar brannmannen et hjerteskjærende farvel

Skyldes lynnedslag

Brannene startet fredag. Da ble det meldt om ild 138 forskjellige steder, de fleste av dem forårsaket av lynnedslag. Det er så langt ikke meldt om døde eller skadde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNNTAKSTILSTAND: Skogbrannen lørdag kveld i nærheten av et hus i Cache Creek i provinsen British Columbia på Canadas vestkyst. Her er det for første gang på 14 år erklært unntakstilstand. Foto: Darryl Dyck/ AP/NTB scanpix

Myndighetene har ennå ikke oversikt over skadeomfanget, selv om gårdsbruk med husdyr, boliger og andre bygninger er forlatt.

Sist det ble erklært unntakstilstand i British Columbia var i 2003. Også da var det på grunn av skogbranner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

17 BRANNER: I California er høye temperaturer og tørke med på å gjøre slukningsarbeidet vanskelig for brannmannskapene, her nær byen Oroville. Ifølge BBC herjer rundt 17 branner i den amerikanske delstaten. Foto: Noah Berger AP

Tusenvis evakuert

I California er høye temperaturer og tørke med på å gjøre slukningsarbeidet vanskelig for brannmannskapene. Ifølge BBC herjer rundt 17 branner i den amerikanske delstaten.

Flere hundre hjem er evakuert nord i California, mens nesten 300 hjem er evakuert i Santa Barbara-området, hvor en skogbrann i løpet av åtte timer lørdag spredte seg til et tre ganger så stort område og dekket cirka 77 kvadratkilometer. En sterk vind kombinert med tørke sørger for at flammene får godt og hurtig tak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLUKKER: Et brannfly fra brannvesenet i Santa Barbara deltok i slukningsarbeidet lørdag, nord i California i USA. Foto: Mike Eliason (Santa Barbara County Fire Department)/ AP/NTB scanpix

Også i delstatene Arizona og Nevada meldes det om skogbranner og evakueringer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder