Passasjerfly styrtet midt i kongolesisk storby

Et passasjerfly styrtet søndag morgen midt i en kongolesisk storby. I tillegg til mange passasjerer, er fire familiemedlemmer som var på bakken blant de døde.

Dødstallene etter flystyrten søndag morgen fortsetter å stige.

– Vi har funnet 23 døde personer til nå, sa Joseph Makundi, koordinator for redningsaksjonen, til AFP.

Litt senere søndag ettermiddag sier han til Reuters at minst 27 personer er døde.

En ansatt på flyplassen sier til nyhetsbyrået at ingen er ventet å bli funnet i livet etter styrten. Det er fremdeles uklart hvor mange personer som var om bord i flyet.

Ifølge BBC er fire familiemedlemmer blant de døde som befant seg på bakken da ulykken inntraff.

Flyet, som er av typen Fairchild Dornier 228–200, var på vei til Beni, 35 mil nord for Goma, da det styrtet søndag morgen, opplyser en ansatt i Busy Bee. Flyet styrtet under takeoff, og ifølge flere medier skjedde styrten bare minutter etter at flyet lettet.

Flyet styrtet i et boligområde i nærheten av flyplassen like etter avgang og traff hus. FN sendte hjelpearbeidere til stedet, skriver Bloomberg.

Byen Goma ligger ved Kivusjøen, som utgjør grensen til Rwanda.

Bilder og videoer fra ulykkesstedet som ble delt på Twitter viste at folk samlet seg rundt flyvraket for å forsøke å slukke brannen.

Flyulykker er relativt vanlig i Kongo på grunn av lave sikkerhetsstandarder og dårlig vedlikehold. Kongolesiske kommersielle flyselskap, inkludert Busy Bee, får ikke fly i Europa. Det skriver Reuters.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder