STRØMBRUDD: Maria Rojas (57) fylte mandag en container med vann fra en improvisert vannstasjon langs en motorvei i Caracas, Venezuela. Foto: Ariana Cubillos / TT NYHETSBYRÅN

Millioner uten vann i Venezuela

Millioner av venezuelanere er uten vann i springen som følge av en rekke strømbrudd i landet.

NTB-AFP

Mandag gikk venezuelanere ut i gatene for å demonstrere mot president Nicolás Maduro på grunn av strømbrudd og vannmangel.

– Vi har små barn, og vi kan ikke gi dem en dråpe vann, sier Maria Rodriguez, som bor i hovedstaden Caracas.

Søndag innførte Maduro strømrasjonering i 30 dager. I tillegg skal skolene fortsatt holdes stengt og arbeidsdagen skal avsluttes klokken 14, både i privat og offentlig sektor.

VG på grensen: Må snike seg tilbake til Venezuela: - Alt kollapser i landet vårt

En kvinne står i en tunnel og fyller vann på flasken sin. Det er vannmangel i Venezuela som følge av strømbruddene. Foto: AP / NTB scanpix

På grunn av mangel på strøm, fungerer ikke vannpumpene som sørger for vann i springen. Gatelysene er også slukket, og pumpene på bensinstasjonene fungerer ikke. Det gjør heller ikke telefoner og internett. Noen dusjer på jobb, fordi de ikke har vann hjemme.

Les også: 3,4 millioner har flyktet fra Venezuela

Som følge av vannmangelen fyller innbyggerne vannet de finner rundt om krig i byen, samt det lille som renner i elven Guaire.

– Vi fyller opp det vi finner, men vi vet ikke om det kan drikkes. Men vi bruker det, sier Erimar Vale, som bor i hovedstaden.

Maduro hevder USA står bak strømbruddene. Han har tidligere også hevdet at et cyberangrep står bak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder