Gutt skadet etter ny skyting i Malmö

To personer er nå pågrepet etter skytingen som etterforskes som et drapsforsøk.

Politiet i Malmö fikk flere meldinger om skyting klokken 18.19 mandag kveld. De fant først et kjøretøy med skuddskader, før de senere fant én person som var skadet.

Ved 21.50-tiden opplyser politiet at en gutt under 18 år er skadet etter hendelsen. Det er snakk om skuddskader, men han er ikke livstruende skadet.

To personer er nå også pågrepet. Politiet opplyste etter hendelsen at flere mistenkte skal ha flyktet fra stedet i en bil.

– Vi tror gjerningspersonene har forlatt bilen de flyktet med. Vi har helikopter og mange patruljer ute, sa Rickard Lundqvist, pressetalsperson hos polisregion Syd, til VG rundt klokken 19.15.

Skytingen skal ha skjedd i nærheten av en restaurant, og politiet jobbet med vitneavhør og åstedsundersøkelser på stedet mandag kveld.

Undersøker sammenheng med drap på 15-åring

Lørdag kveld ble en 15 år gammel gutt drept og en jevnaldrende gutt ligger livstruende skadet på sykehus etter skyting på en pizzarestaurant i Malmö.

Politiet har opplyst at to personer kom på sykkel til restauranten. De skal da ha skutt løs mot de to guttene. En bil ble også sprengt i forkant av skytingen.

– Vi har en alvorlig situasjon, sa statsminister Stefan Löfven om hendelsen til Aftonbladet mandag.

Det er foreløpig uklart om skytingen mandag kveld kan settes i sammenheng med lørdagens hendelse.

– Det kan vi ikke konstatere, men vi undersøker om det har en sammenheng, sier Lundqvist til VG.

Flere skyteepisoder

På en pressekonferanse mandag sa politiet at en av deres teorier etter helgens drap var rivalisering om cannabismarkedet i Malmö.

Skyteepisodene er to av flere i den svenske byen den siste tiden. Danmark har som følge av gjengskytingen i Sverige bestemt seg for å stenge gresen mot Sverige. Dermed blir det fra tirsdag kontroller for alle som reiser fra Sverige til Danmark.

Lørdagens hendelser har dessuten ført til kraftige reaksjoner, og opposisjonen har tatt til orde for at justisminister Morgan Johansson må gå av.

Statsminister Löfven sa mandag at han har full tillit til statsråden. Uttalelsen kom etter at han møtte rikspolitisjef Anders Thornberg for å få en oppdatering på situasjonen i byen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder