PÅ MINNESTUND: Statsminister på New Zealand Jacinda Ardern tente et lys for ofrene etter moske-angrepet forrige fredag.

New Zealand sto stille for ofrene i Christchurch

Fredag sto New Zealand stille i to minutter for å minnes de 50 som ble drept i terrorangrepet som rammet Christchurch for en uke siden.

I Hagley Park rett ved moskeen Al Noor samlet flere tusen mennesker seg til minnestund og fredagsbønn etter angrepet som kostet 50 mennesker livet forrige fredag. Blant dem statsminister Jacinda Ardern.

New Zealand lider med dere. Vi er ett, sa statsminister Jacinda Ardern.

Byen som ble rammet to ganger

Minnestunden og fredagsbønnen ble sendt på TV over store deler av verden.

– Jeg ser ut og ser all kjærligheten og lidenskapen i øynene til tusenvis av medmennesker her på New Zealand og fra hele verden. Denne terroristen forsøkte å rive oss fra hverandre med en ond ideologi som har revet verden fra hverandre. Men i stedet har vi vist at vi ikke lar oss knekke, sa imam Gamal Fouda.

Ifølge NTB har lokalavisen The Press i Christchurch og Canterbury hadde fredag ryddet forsiden og hadde kun et ord skrevet der, på arabisk: Salam – fred. Under sto navnene på de 50 ofrene for gjerningspersonen som gikk til angrep under forrige ukes fredagsbønn.

SPESIAL: Slik skjedde angrepet

– Det er utrolig å se hvordan hele landet og samfunnet står sammen, sier Fahim Imam, som fløy inn fra Ackland, til AP.

– Jeg kjente kjærligheten med en gang jeg landet. Jeg har aldri vært mer stolt over å være muslim. Det gjør meg virkelig glad at jeg kan si jeg er fra New Zealand, fortetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder