FORSØKT ANGREPET: Valgmøtet til Sverigedemokraterna-leder Jimmie Åkesson ble forsøkt angrepet med en kraftig kinaputt for andre dag på rad. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kraftig kinaputt kastet mot Jimmie Åkesson

For andre dag på rad har SD-lederen blitt forsøkt angrepet med kraftige kinaputter.

En såkalt «banger», en kraftig kinaputt, ble kastet mot stedet der Åkesson fredag ettermiddag holdt en tale i forbindelse med et valgmøte i den skånske byen Tranås.

Kinaputten gikk av kun noen meter unna Åkesson og folkeansamlingen som hadde møtt opp for å høre på ham, skriver Aftonbladet.

– Jeg hadde akkurat tatt en selfie med Jimmie da en bil kjørte forbi og noen kastet ut en «banger». En kvinne som var veldig nærme satt seg ned og holdt seg for hodet etterpå. Jeg tror hun var sjokket, sier 52-årige Thomas Albertsson, som ble vitne til angrepet, til Aftonbladet.

les også

Valgkamp i Sveriges «IS-hovedstad»: Tilpass deg Sverige, eller kom deg ut

Dette er det andre angrepet mot Åkesson med såkalte «bangere» på to dager. I går, torsdag, ble en kastet mot SD-lederens bil i Mariestad, etter et tilsvarende valgmøte i byen.

Ingen har blitt alvorlige skadet i hendelsene. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen mistenkte, og etterforsker nå hendelsene.

Statsminister Stefan Löfven (S) fordømte i går angrepet mot Åkessons bil:

– Hvert angrep mot våre folkevalgte politikere er et angrep på vårt felles demokrati. Hendelsen gjør meg svært forferdet og jeg vil uttrykke min empati til Jimmie Åkesson og hans familie i denne stund, skriver statsministeren i en epost til nyhetsbyrået TT, gjengitt av Expressen.

Åkesson, som leder høyrepopulistiske Sverigedemokraterna, er ute på turné i Sverige før EU-valget på søndag.

les også

Svikter «sossarna»: - Vi må jobbe til vi dør

Også Nigel Farage, som leder Brexit Party i Storbritannia, har blitt angrepet i forkant av EU-valget, der representanter fra høyrepopulistiske partier kjemper om plasser i Europaparlamentet.

En 32 år gammel mann ble tidligere denne uken siktet for kroppskrenkelse etter å ha kastet milkshake mot Farage da brexit-lederen var i Newcastle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder