Blinde Glenn har egen førerhund

Buzz fungerer som Glenns øyne. Nå søker de to forlatte hundene etter et nytt hjem – sammen.

  • Irene Rønold

Det sammensveisede hundeparet, som er av rasene Jack Russell terrier og Staffordshire bull terrier, ble funnet forlatt i en tunnel i Hartlepool i Durham i England for tre uker siden.

TRENGER ET HJEM: Buzz og Glenn ble funnet forlatt i en tunnel for tre uker siden. Nå leter ansatte ved Stray Aid-senteret etter et nytt hjem for de to bestevennene. Foto:/ Rossparry.co.uk Ceri Oakes,SWNS/Bulls Press

Nå søker de ansatte på Stray Aid-senteret i Coxhoe etter ett nytt hjem til de to hundene. Og senteret krever at de to blir omplassert sammen:

Glenn er blind, og avhengig av å være sammen med Buzz, som fungerer både som bestevenn og som førerhund.

Se bildene som rører verden:Dette gjorde Lauren for sin dødssyke hund

Alltid sammen

– Buzz fungerer som Glenns øyne. De må omplasseres sammen, fordi de blir stressede og begynner å bjeffe etter kun noen få minutter fra hverandre, sier Sue Bielby til Daily Mail.

Glenn har antakelig vært blind fra fødselen. Han klarer seg fint på egen hånd når han er ute og leker, men trenger bistand når han er inne i kennelen. Der blir han hjulpet i seng og hjulpet frem til maten sin av Buzz.

ALLTID SAMMEN: Buzz og Glenn er alltid ved hverandres side, og sover og spiser sammen. Foto:/ Rossparry.co.uk Ceri Oakes,SWNS/Bulls Press

Diane Humphrey i Stray Aid utdyper:

– Han hjelper Glenn med å finne senga si ved å dytte ham forsiktig mot fronten av kennelen og guide ham inn. Han dytter ham også mot maten sin, de spiser side ved side, og han dytter Glenn mot sin egen bolle dersom han tar feil og går etter Buzz sin, forteller hun.

Visste du?Blikk knytter hund og eier sammen

Les også:Yang (65) bruker pensjonen på å redde hunder fra Yulin-festivalen

Dumpet på grunn av alderen

De ansatte ved senteret tror at de to hundene har vært sammen lenge, selv om de selvsagt ikke kan være sikre.

PÅ TUR: Glenn og Buzz trives best i nærheten av hverandre. Kommer de fra hverandre, begynner de å bjeffe etter bare noen få minutter. Foto:/ Rossparry.co.uk Ceri Oakes,SWNS/Bulls Press

Bielby beskriver Buzz og Glenn som to lekne og veloppdragne eldre herrer som antakelig er mellom ni og ti år gamle. De ansatte på Stray Aid-senteret tror hundene kan ha blitt forlatt på grunn av sin høye alder, og håper å finne et kjærlig og rolig hjem til dem – gjerne hos noen som er pensjonert.

De ansatte på senteret sier de vil beholde hundene til de finner et hjem som kan ta imot dem begge.

Les også:Bestemor June (80) bet hund

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder