MISTENKT: Israelske soldater arresterte en palestinsk mann lørdag, etter at tre israelske tenåringer forsvant på Vestbredden i går. AP Photo/Majdi Mohammed Foto: ,

Israel: Palestinere har kidnappet tre tenåringer

Tre israelske tenåringer som er savnet på Vestbredden, er kidnappet av palestinere, ifølge israelske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De tre tenåringene forsvant torsdag idet de haiket fra Betlehem til Hebron på den israelsk-okkuperte Vestbredden.

I følge Al-Jazeera forsvant de fra Kfar Etzion, som skal være en ulovlig israelsk bosetting, da de var på vei hjem fra en jødisk skole.

Israelske myndigheter har iverksatt en større leteoperasjon og har også stengt grensene mot Gazastripen for å hindre at tenåringene blir smuglet til den palestinske enklaven.

- Vi samler en stor styrke for å forsøke å lokalisere de savnede, bekrefter militærgeneralen Moti Almoz til kanalen.

To av studentene er 16 år gamle, mens den tredje er 19 år, i følge den israelske avisa Haaretz. En av tenåringene er også amerikansk statsborger.

Beskylder hverandre

En israelsk militærkilde sier at Israel nå sender flere forsterkninger til Vestbredden, deriblant en brigade med fallskjermsoldater.

Israels president, Benyamin Netanyahu, har uttalt at Israel holder palestinske myndigheter ansvarlige for sikkerheten til de savnede.

Som svar uttalte den palestinske generalen Adnan al-Damiri at de kidnappede oppholdt seg i et okkupert område, og at de palestinske myndighetene ikke kontrollerer disse. Han avviser også at de har hatt noe med kidnappingen å gjøre.

LETEAKSJON: Israelske soldater har i natt gjennomført søk etter de forsvunne tenåringene i og rundt byen Hebron. I følge palestinske sivile har det blitt foretatt flere arrestasjoner knyttet til kidnappingen. Foto: AFP PHOTO/ HAZEM BADER Foto: ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder