BRANT NED: Deler av aslylmottaket Rosenkullen utenfor Munkedal brant natt til tirsdag ned til grunnen. Foto: Adam Ihse/tt , TT NYHETSBYRÅN

Enda et asylmottak opp i flammer i Sverige

Over ti branner siden mars i år

Totalt 14 personer ble evakuert da nok et asylmottak gikk opp i flammer natt til tirsdag. Politiet mistenker at brannen var påtent.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alle kom seg ut av bygningen i Munkedal kommune, og ingen er alvorlig skadet, opplyser innsatsleder for redningstjenesten, Lars Bjurström.

Det er ikke kjent hva som forårsaket brannen, som førte til store skader på bygget, men politiet har mistanke om at den er påtent.

– Når redningstjenesten er ferdig, blir stedet sperret av, og vi kommer til å etterforske saken som mulig mordbrann, sier Anki Larsson fra politiet til Expressen.

Les også: Mann med machete angrep flyktningleir i Sverige

Munkedal kommune ligger i nærheten av Uddevalla, bare noen mil fra grensen til Norge.

Minst 14 evakuert

Bygningen var overtent da nødetatene kom til stedet etter å ha blitt varslet litt etter klokken 04.

Brannvesenet forsøkte å redde deler av bygningen, som etter en stund var helt overtent.

Bygget beskrives som et anneks som ligger ved siden av asylmottakets hovedbygning, hvor minst 14 evakuerte beboere nå er innlosjert.

Les også: Flyktninger møtt med Ku Klux Klan-drakt i Finland

Larsson sier brannen ikke har startet «på naturlig vis», men kan foreløpig ikke si om politiet har fått vitneopplysninger om mistenkelige personer på stedet.

Mistenker høyreekstreme

Hittil i år har over ti boliger for asylsøkere stått i brann rundt om i Sverige, og i mange tilfeller er det sterk mistanke om at brannene er påsatt.

Bare i løpet av helgen var det branner i tre asylmottak.

Ingen er til nå pågrepet etter brannene, men mistanken går i retning av fremmedfiendtlige og høyreekstreme miljøer.

I Umeå kommune åpnes det om kort tid to nye mottak på hemmelige steder for å unngå nye ildspåsettelser. Det svensket Migrationsverket tviler imidlertid på om dette er en god løsning.

– Det er ikke slik at boligene våre ikke legges merke til. Opplysningene om hvor de finnes, spres veldig fort, sier Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson.

Ifølge Bengtsson er det politiet som har ansvar for å beskytte asylmottakene mot angrep og attentater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder