GROTESKE AVSTRAFFELSER: Nytt bildemateriale skal vise hvordan IS bruker brutale straffemetoder for å holde lokalbefolkningen i sjakk i de kontrollerte områdene.

GROTESKE AVSTRAFFELSER: Nytt bildemateriale skal vise hvordan IS bruker brutale straffemetoder for å holde lokalbefolkningen i sjakk i de kontrollerte områdene. Foto:,Reuters

Slik er IS' brutale avstraffelser

IS-bøddel skal ha blitt funnet halshugget

Nye opplysninger avslører angivelig hvordan Den islamske staten knebler lokalbefolkningens frie vilje, mens de blodige henrettelsene fortsetter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Samtidig som det kommer stadige meldinger om nye henrettelser utført av den ekstremistiske gruppen, så fortsetter de brutale avstraffelsene i de kontrollerte områdene.

Ifølge Daily Mail kan lokalbefolkningen i de IS-kontrollerte områdene fortelle om en rekke lovendringer, og påfølgende straff for dem som bryter regelverket.

IS-topp funnet drept

Blant annet skal ekstremistene ha innført et røykeforbud i offentligheten, og nylig skal hodet til en tidligere IS-topp ha blitt funnet som følge av brudd på forbudet. I munnviken skal offeret ha fått plassert en sigarett, og på en lapp festet i pannen sto det skrevet «Dette er ondskap».

Kroppen til den tidligere høytstående IS-toppen, som selv skal ha utført en rekke henrettelser for IS, ble funnet grovt mishandlet i Deir-Al-Zor provinsen, i den østlige delen av Syria, skriver avisen videre.

Det hersker fortsatt usikkerhet hvem som kan stå bak den groteske handlingen, men IS er kjent for tidligere å ha drept sine egne grunnet regelbrudd.

– Vi vet ikke om det var lokalbefolkningen, andre krigere eller IS selv som drepte ham. Men uansett er det oppsiktsvekkende, ettersom dette var en veldig viktig mann for IS, forteller Rami Abdulrahman, som leder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

MARSJERER VIDERE: Militante islamister fra Den islamske stat marsjerte gjennom byen Raqqa i Syria i januar i fjor. Ved hjelp av groteske metoder har de tatt kontroll over stadig større områder. Foto:,AP

Fastboende og andre aktivister i de IS-kontrollerte områdene skal også ha gjenfortalt historier om personer som motsetter seg IS' regler og den islamske loven, og hvordan de blir steinet til døde.

Blant annet for utroskap og blasfemi.

Offentlige avstraffelser

Offentliggjorte bilder, av organisasjonen selv, viser hvordan de angivelig praktiserer avstraffelsene i offentligheten, med et ønske om full allmennpreventiv virkning.

Foran en større publikumsskare i den irakiske grensebyen Qa’im, i Euphrates-provinsen, sitter en mann med bind for øynene og høyrearmen strukket ut på en smal treplanke – viser bildene.

Et hvitt tøystykke er dratt over håndflaten, mens håndleddet holdes igjen av et fastknyttet rep.

Over ham står en mann bevæpnet med en kjøttøks.

Ifølge Daily Mail kommer bildene kun dager etter at en mann ble pisket for å ha sett på pornografi.

Også denne straffen skal ha blitt utført foran lokalbefolkningen. All straff skjer først etter at lovbryteren har gjennomgått en rettssak styrt av den Islamske stat. Etter dommen blir den dømte fraktet inn til bysentrum, hvor vedkommende vil motta sin straff.

IS-bilder viser nye henrettelser

IS har offentliggjort en rekke bilder av det som skal være nye henrettelser i den irakiske provinsen Salaheddin, ifølge Daily Mail. Bildene, som ennå ikke er verifisert, viser åtte mennesker ikledd de sedvanlige oransje fangedraktene, som IS tidligere har brukt i sine videodokumenterte henrettelser.

Med bind for øyene blir fangene ført ned på kne foran en elv, med åtte svartkledde, bevæpnede mannspersoner bak dem.

Samtlige blir henrettet med ett enkelt skudd mot hodet.

HENRETTET: Under en melding betegnet som «En melding til Amerika» ble denne videodokumenterte henrettelsen av en amerikansk statsborger plukket opp på sosiale medier. Videoen ble senere verifisert, og mannen ble identifisert som den amerikanske journalisten James Foley. I motsetning til ISs nye bilder, er denne IS-bøddelen bevæpnet med kniv. Foto:Reuters Tv,Reuters

Fire av ofrene er politimenn og tre beskrives som hemmelige informanter, mens den siste ikke blir presentert. Alle henrettet for å ha unnlatt å følge ordre om å slutte å arbeide for den irakiske regjeringen.

Ofrene skal ha hatt på seg mikrofoner, noe som kan tyde på at en ny videodokumentert henrettelse snart vil bli offentliggjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder