FENGSLET: Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi ble fengslet etter at en amerikansk mann svømte til boligen der hun satt i husarrest. Foto: AFP

Burma raser mot Suu Kyi-reaksjoner

Burmas militære makthavere er rasende over den utenlandske fordømmelsen av rettssaken mot Aung San Suu Kyi.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Saken har ikke noe med politikk eller menneskerettigheter å gjøre, mener generalene.

Den burmesiske viseutenriksministeren Maung Myint rettet på et møte i Kambodsja torsdag skarp kritikk mot kolleger fra europeiske og asiatiske land. Saken mot Suu Kyi er et rent indre anliggende, framholdt han.

Les også:Forlenger husarresten

- Dette handler ikke om politikk og heller ikke om menneskerettigheter. Derfor godtar vi ikke at vi blir satt under press utenfra, eller at andre forsøker å blande seg inn i saken, sa Myint på møtet i Phnom Penh.

Les også:«Sprø»amerikaner svømte til Suu Kyi

Det eneste vitnet Suu Kyis forsvarere har fått føre, forklarte seg torsdag for retten i Rangoon. Advokaten Kyi Win sa i vitneboksen at fredsprisvinneren ikke har brutt betingelsene for å få sitte i husarrest, slik anklagen mot henne lyder på.

Suu Kyi ble arrestert og stilt for retten etter at en amerikaner ved navn John Yettaw hadde svømt over en innsjø og tatt seg inn i hjemmet hennes i Rangoon. Opposisjonen i Burma mener dette er et rent påskudd for ikke å slippe henne fri.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder